Enerji Sistemlerinde Geçit Süreçleri Neriman Şerifoğlu  - Kitap

Enerji Sistemlerinde Geçit Süreçleri

1. Baskı, 
Haziran 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
512
Barkod:
9786051338255
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
329,00
İndirimli (%10):
296,10
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Enerji sistemlerinde geçit süreçleri adlı bu kitap 2 cilt hâlinde düzenlenmiştir.
Birinci ciltte, kısa devre ve faz iletkenlerin kopması gibi durumlarda sistemden meydana gelen elektromanyetik geçit süreçleri ele alınmıştır. Enerji sistemlerinde, elektrik santrallerinin iç tüketim sistemlerinde, orta ve alçak gerilim dağıtım şebekelerinde meydana gelen kısa devre olayına ilişkin hesaplamalarda kullanılan pratik yöntemler tanıtılmıştır.
Simetrik olmayan kısa devre ve faz iletkenlerinin kopması sonucu oluşabilecek çalışma durumları incelenmiş, kısa devre akımlarının sınırlandırılması ve yüksek gerilim koruma cihazlarının seçilmesi ile ilgili yöntemler verilmiştir.
İkinci ciltte, enerji sistemlerindeki elektro mekanik geçit süreçleri incelenmiş, statik ve dinamik kararlılık analizinin genel hesap yöntemleri anlatılmış, kararlılık analizinde kullanılan matematiksel kriterler açıklanmıştır. Tek makineli ve çok makineli enerji sistemi modelinde statik kararlılık analizi yapılmış, çeşitli faktörlerin statik kararlılığa etkisi incelenmiştir. En sade sistem modelinde dinamik kararlılık analizi yapılarak senkronizasyon süreçleri verilmiştir. Uyarma akımı otomatik regülatörünün statik ve dinamik kararlılığa etkisi incelenerek, ayar parametrelerinin seçilmesi metotları tartışılmıştır.
Asenkron motorun, senkron motorun, motorlar grubunun ve düğüm yükünün statik kararlılık analizinde kullanılan çeşitli pratik kriterler verilmiştir. Asenkron motorun, senkron motorun, motorlar grubunun yol alma ve tekrar yol alma süreçleri ve bu süreç sırasında elektrik şebekesine etkileri incelenmiştir."