Lineer Cebir ve Uygulamaları Fikret Çalışkan  - Kitap

Lineer Cebir ve Uygulamaları

2. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
192
Barkod:
9789755115528
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, üniversitelerimizin çeşitli fakültelerinde ve yüksek okullarında okutulmakta olan Lineer Cebir dersleri için bir kaynak kitap olarak hazırlanmıştır. Konuları matematik ve mühendislik birimlerinin bir çok alanında uygulama imkanı bulunmakta ve gelişen teknoloji çağımızda önemi gün geçtikçe artmaktadır.
Bu kitapta Lineer Cebir'in temel konularına yer verilmekle beraber , konuya meraklı olanları daha ileri seviyeye götürecek problemler de çözülmüştür. Ayrıca son bölümde, özdeğer ve özvektörlerin bir uygulaması olarak, kuadratik formlar ve diferansiyel denklemlere ait problemlerde vardır.
Kitapta da önce gerekli bilgiler kısaca verilmiş, daha sonra mümkün olduğu kadar değişik türde problemlerin çözümüne geçilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Lineer Denklem Sistemleri, Vektörler ve Matrisler
.
AX=B Biçimindeki Lineer Denklem Sistemleri ve Çözümleri, A=LU Ayrıştırması
.
Determinantlar, Cramer Kuralı, Matris Tersi, Alan ve Hacim Hesabı
.
Vektör Uzayları ve Alt Uzayları, A nm Sıfır Uzayı, A nm Rankı, Lineer Bağımsızlık, Baz, Boyut, Lineer Cebirin Temel Teoremleri
.
Diklik, İzdüşüm, En Küçük Kareler Yaklaşıklığı
.
Özdeğerler ve Özvektörler, Karakteristik Denklem, Matris Köşegenleştirme, Diferansiyel Denklem Uygulamaları, Kesin Pozitif Matrisler, Tekil Değer Ayrıştırması
Kitapla İlgili Kategoriler