Ağırlama Endüstrisinde Verimlilik Yönetimi Prof. Dr. Bahar Taner  - Kitap

Ağırlama Endüstrisinde Verimlilik Yönetimi

2. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
185
Barkod:
9786053332367
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
79,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
1. baskı
Ocak 2005
10,00
10,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Hizmet sektörü kapsamında yer alan ve başlıca örneklerini konaklama işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, havayolları işletmeleri, hastaneler, catering ve benzeri kuruluşların oluşturduğu ağırlama işletmeleri ise gerek gelirlere katkıları, gerekse yarattıkları istihdam nedeniyle ülke ekonomilerinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir.
Ağırlama Endüstrilerinde Verimlilik Yönetimi, başta ağırlama işletmeleri kapsamındaki turizm işletmeleri olmak üzere çeşitli işletmelerde yönetici konumunda görev yapmak üzere eğitim gören turizm işletmeciliği öğrencilerine yönelik olarak yıllar boyunca verilen derslerin birikimi olan bir kaynaktır. Kitapta işlenen konulara, konaklama işletmeleri ve yiyecek içecek işletmeleri ağırlıklı olarak diğer ağırlama işletmelerinden de örnekler verilerek güncel uygulama boyutu kazandırılmasına özen gösterilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Verimlilik Nedir, Nasıl Ölçülür?
.
Fiziksel Çalışma Şartlarında Verimlilik İyileştirme
.
İş Etüdü ile Verimlilik İyileştirme
.
Kapasite Düzenleme Stratejileri ile Verimlilik İyileştirme
.
İnsan Kaynağının Yönetiminde Verimlilik İyileştirme
.
Zaman Yönteminde Verimlilik İyileştirme
.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk ile Verimlilik İyileştirme