BM Uluslararası Hukuk Komisyonunun 2011 Yılında Yayınladığı Taslak Maddeler Çerçevesinde Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt  - Kitap
BM Uluslararası Hukuk Komisyonunun 2011 Yılında Yayınladığı Taslak Maddeler Çerçevesinde

Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
304
Barkod:
9786051521787
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eser, Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu tarafından 2011 yılında yayınlanmış olan "Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu Hakkında Taslak Maddeler" çerçevesinde uluslararası örgütlerin uluslararası sorumluluğu meselesini incelemektedir. Bu inceleme yapılırken, tercümesi ilk defa tarafımızca yapılmış olan taslak maddelerin ortaya koymuş olduğu konu sistematiğine bağlı kalınmıştır. Bununla birlikte doktrindeki görüşlerden ve muhtelif kaynaklar tarafından yayınlanmış raporlardan istifade edilmiştir.
Uluslararası örgütlerin muhtelif türlerinin olması ve her geçen gün faaliyet alanlarının ve faaliyet yoğunluklarının artması, uluslararası örgütlerin uluslararası sorumluluğunun düzenlenmesinin ne derece önemli olduğunu göstermektedir. Sorumluluk kavramı, her türlü hukuk sisteminin temelini teşkil ettiği için incelediğimiz taslak maddeler, uluslararası sorumluluk hukuku açısından belirli bir boşluk doldurmuştur. Henüz çok taze olan taslak maddelerin uygulamaya etkisinin nasıl olacağı merakla beklenmektedir. Bu çalışmayı yapmadaki amacımız, bu yeni konu ile ilgili Türk doktrininde temel bir eserin olmasını sağlamaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Örgütün Uluslararası Haksız Fiilden Kaynaklanan Sorumluluğu Çalışmasının Ortaya Çıkışı
.
Uluslararası Örgütün Uluslararası Haksız Fiili
.
Uluslararası Örgütün Uluslararası Sorumluluğunun İçeriği
.
Uluslararası Örgütün Uluslararası Sorumluluğunun Uygulanması
.
Bir Uluslararası Örgütün Davranışından Ötürü Bir Devletin Sorumluluğu
.
Genel Hükümler
Kitapla İlgili Kategoriler