Uluslararası İlişkileri Anlamak Chris Brown, Kirsten Ainley  - Kitap

Uluslararası İlişkileri Anlamak

4. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
343
Barkod:
9789944091978
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
250,00
İndirimli (%10):
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Uluslararası ilişkiler eğitimine bir giriş niteliğinde uluslararası ilişkiler nedir? sorusuna yanıtlamaktadır. Chris Brown ve Kirşten Ainley bu sorunun cevabını sağlam temellere oturtarak, okura uluslararası ilişkileri anlamanın yolunu açmaktadırlar. Kitabın dördüncü baskısı, son dönemde dünyada ve uluslararası ilişkilerde meydana gelen gelişmelerin ışığında güncellenmiş ve geliştirilmiştir.
Yazarlar uluslararası ilişkiler teorisinin klasik ilgi alanlarının güç, ulusal çıkar, dış politika ve savaş sistematik kapsamını vermenin yanında güvenlik, yönetim ve dünya ekonomisinde globalleşmenin etkisinin analizini de yaparlar. Kitabın genelinde temel ilgi alanı, yazarların genel hatlarıyla anlattığı ve değerlendirmede bulunduğu teorilerin, Rusya ve Çin'in yükselişinden dünya ekonomisindeki sıkıntılı dönemlere, Amerika'nın değişen rolünden kimlik politikaları ve insan haklarında ortaya çıkan itirazlara kadar, dünyadaki güncel gelişmelere anlam vermemize nasıl yardımcı olacağını gösterir.
Açık ve anlaşılır olduğu kadar, eleştirel bir tutumu benimsiyor olması kitabın etkisini ve önemini arttıran bir sebeptir. "Uluslararası İlişkileri Anlamak", yalnızca öğrenci ve akademisyenlerin değil, konuyla ilgili hemen hemen herkesin yararlanacağı kaynak bir kitaptır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası İlişkilerin Tanımı
.
20. Yüzyılda Uluslararası İlişkiler Teorisinin Gelişimi
.
Günümüzde Uluslararası İlişkiler Teorisi
.
Fail, Yapı ve Devlet
.
Güç ve Güvenlik
.
Güç Dengesi ve Savaş
.
Global Yönetim
.
Global Ekonomi
.
Globalleşme
.
Uluslararası Kimlik Politikaları
.
Uluslararası İlişkiler ve Birey: İnsan Hakları, İnsani Hukuk ve İnsani Savaş
.
Gelecekteki Olayların Şekli