Markada Tazminat ve Muhasebe Yrd. Doç. Dr. Hakan Taştan  - Kitap

Markada Tazminat ve Muhasebe

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
282
Barkod:
9786054940134
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
70,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı; her geçen gün dünyada ve ülkemizdeki işletmeler açısından önemli seviyelere gelen marka hakkı ile ilgili marka hakkına sahip işletmelere, muhasebe meslek mensuplarına, konuyla ilgili hukukçulara, araştırmacılara ve uygulamacılara marka hakkının ne olduğu, nasıl kazanıldığı, haksız kullanımının söz konusu olması halinde tarafların ne gibi yaptırımlar ve haklar ile karşılaşacaklarını görebilmelerini sağlamaktır. Bunun yanı sıra tüm bu işlemlerin muhasebe ve finansal raporlarda nasıl görüneceği de detaylı olarak incelenmiştir. Marka hakkının hangi yolla edinilirse edinilsin muhasebe işlemleri ve dönem sonlarındaki değerleme konularına açıklık getirilmiştir
Kitap içerisinde yoksun kalınan kazanç ayrıntılı olarak incelenmiş, markanın hukuka uygun olmayan bir şekilde kullanılması halinde nasıl hesaplandığı somut örneklerle açıklanmıştır. Ayrıca diğer tazminatlar ve olası taleplerde değerlendirilmiştir.
Hesaplanan tazminatların muhasebe kayıtları, ulusal muhasebe sistemi ve TMS/TFRS sistemi ile aşama aşama nasıl muhasebeleştirildiği ve nasıl raporlandığı dönemler itibariyle yine somut örneklerle açıklanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fikri ve Sınai Haklar, Marka Hakkı, Kazanılması ve Haksız Kullanımı
.
Marka Haklarının Muhasebeleştirilmesi
.
Markanın İzinsiz Kullanımında Tazminat Hesabı
.
Markanın İzinsiz Kullanımından Kaynaklanan Tazminatların Muhasebesi