Reasürans Hilmi Acınan, Dr. İlyas Akhisar  - Kitap
1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
104
Barkod:
9789753683838
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ekonomide milli kaynakları koruyan ve güçlendiren, sermaye birikiminin sağlanmasında güvenli bir ortam temin eden ve bireyler açısından önemli bir tasarruf vasıtası olan "sigortacılık", günlük hayatın her anında maruz kaldığımız risk unsuru düşünüldüğünde yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ülkelerin ekonomik kalkınmalarında finansal piyasaların gelişmesi ve derinleşmesinin yanı sıra finansal kurumların ve araçlarının çeşitliliği de önem taşımaktadır. Ancak son yıllarda ülkemizde ön plana çıkan sigortacılık risk hesaplamalarına dayalı, aktüerya ve matematiksel tekniklerin yoğun kullanıldığı, hasar tespiti ve reasürans tekniklerine yönelik kapsamlı mevzuata ihtiyaç duyan bir sektördür. Bu özellikleri ile sigortacılık mali sektördeki meslekler arasında yapısı itibariyle disiplinler arası uyumu gerektiren mesleklerin başında gelmektedir. Bu durum, sektörün hızlı gelişimini sağlarken aynı zamanda akademik literatürde de yeni sigortacılık kavramlarıyla tanışmamıza neden olmaktadır.
Günümüzde küreselleşme olgusuyla beraber finansal sektörlerin ülkelerin gelişiminde itici güç olduğu bilinmektedir. Türkiye'de sığ bir alana sahip olan sigortacılık sektöründe eğitimin son yıllarda önem kazanmasıyla sektörün ihtiyacı olan kaynakların yetersiz kalması bu alandaki en büyük handikap olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çerçevede akademik anlamda sigortacılık alanında yazılan ve yayımlanan her eserin sektöre ciddi bir katkısı olacağı aşikardır.
Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu'nun kuruluşundan günümüze değin öğrencilerimize sigortacılık alanında en doğru ve yeni bilgileri güncelleyen sektörün duayeni Sayın Hilmi ACINAN hocamızın uzun yılların uygulama deneyimlerini ve Yüksekokulumuz Aktüerya Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. İlyas AKHİSAR'ın akademik deneyimleriyle de birleştirerek ortaya çıkardıkları bu eser alandaki önemli bir boşluğu dolduracağına dair inancım tamdır. Üniversitemizin deneyimli hocaları Sayın Hilmi ACINAN ve Sayın Doç. Dr. İlyas AKHİSAR hocamıza böyle bir değerli çalışmayı literatüre kazandırdıkları için teşekkürü bir borç bilirim. Bu eserin başta akademik camia ve sektörün uygulamacıları ile sevgili öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ederim. (Prof. Dr. Erişah Arıcan) - Önsöz’den