Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Savaş Baştürk  - Kitap

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
460
Barkod:
9786051339078
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
301,00
İndirimli (%10):
270,90
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Öğretmen yetiştirme alanın en önemli kavramlarından birisi şüphesiz öğretmen bilgisi ve bu bilgiyi oluşturan bileşenlerin neler olduğunun belirlenmesidir. Zira bu bilginin anlaşılması ya da anlaşılmaya çalışılması özellikle eğitim fakültelerinde öğretmen adaylarına verilecek formasyonun niteliğinin nasıl olması gerektiği konusunda önemli ipuçları vermektedir.
Öğretmen adaylarının eğitim fakültelerinde alan bilgisi, pedagoji bilgisi ve alana yönelik pedagoji bilgisiyle iyi donanmış olarak yetiştirilmeleri oldukça önemlidir. Ölçme-değerlendirme bilgisi de bu bilgilerden hatta belki de en önemlilerinden biridir.
Öğretmen adaylarının ölçme ve değerlendirmede kullanılan yöntemlerin amaç ve stratejilerini bilmesi ve bunları oluşturup uygulama becerisine sahip olması fakültede kazandırılması gereken önemli bir beceridir.
Ülkemizde son yıllarda uygulanmaya başlanan gerek ilkokul gerekse ortaokul ve lise programlarında öğretmenlerden ders anlatımlarında yapılandırmacı yaklaşımı benimsemelerini ve geleneksel ölçme ve değerlendirme yaklaşımına dayalı yöntemlerin yanında süreci de dikkate alan alternatif ya da başka bir tanımlamayla tamamlayıcı yöntemleri de kullanmalarını istemektedir. Bu kitap söz konusu bu becerilerin kazandırılabilmesi amacına hizmet etmek düşüncesiyle ortaya çıkmış bir üründür.