Mikroekonomik Analize Giriş Kurum Sinavlarina Hazirlananlar İçin Doç. Dr. Cem Doğan  - Kitap

Mikroekonomik Analize Giriş

Kurum Sinavlarina Hazirlananlar İçin

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
339
Barkod:
9786059189095
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ekonomi, soysal bilimler içinde öğrenimi oldukça zor alanlardan biri. Bunun birçok nedeni var. Öncelikle kapsam alanı çok geniş, bu yüzden de asgari düzeyde bir ekonomi bilgisine sahip olmak için, tarihten, politikadan, felsefeden, matematikten, maliyeden ve daha pek çok bilimden haberdar olmak gerekiyor.
Nihayetinde ekonominin inceleme alanı toplumların maddi devamlılığını sağlayan üretim, tüketim ve bölüşüm ilişkileri. Maddi hayat sürekli bir devinim içerisinde olduğundan bunu inceleyen ekonomi bilimiyle uğraşanlar da buna ayak uydurmak zorunda. Ekonomi, sadece ekonomi bölümünden mezun olarak da öğrenilebilir bir bilim değil. Kavramları yerli yerine oturtmak, tablolar, şekiller, grafikler, matematiksel işlemler arasından sıyrılıp kimi yorumlar yapmak, belirli bir olgunlaşma süreci gerektiriyor.
Kitabın amacı, biçimi, tekniği ölçüm yöntemleri ve sonrasında yaşanan süreçleri bakımından oldukça tartışmalı olan KPSS ve kurum sınavlarına hazırlananlara başlangıç düzeyinde kullanabilecekleri bir veri seti sağlamak.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İktisadın Temelleri
.
Fayda Teorisi
.
Arz ve Talep Teorisi
.
Piyasaya Devlet Müdahalesi
.
Talep ve Arz Esnekliği
.
Tüketim Teorisi ve Tüketici Dengesi
.
Maliyet Teorisi
.
Üretim Teorisi
.
Mal Piyasaları
.
Faktör Piyasası
.
Genel Denge Analizi ve Refah Ekonomisi