Çokuluslu Şirketler ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar Dr. Ercan Yaşar  - Kitap

Çokuluslu Şirketler ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar

2. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
238
Barkod:
9786056387654
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Doğrudan yabancı yatırımlarda hâkim olan bölgelerin ve ülkelerin tarih sahnesinde nasıl roller üstlendikleri, ekonomik olduğu kadar siyasi ve sosyal açılardan önem taşımaktadır.
Bu nedenle kitabın birinci bölümünde doğrudan yabancı yatırımlarda hakim unsur olan çokuluslu şirketlerin yabancı ülkelerdeki faaliyetleri hakkında bilgiler verilerek, doğrudan yabancı yatırımların dünyadaki dağılımına ilişkin tarihsel bir inceleme yapılacaktır.
İkinci bölümde firmaların neden başka ülkelerde yabancı yatırım yaptıklarını açıklamaya çalışan teorilere yer verilecektir. Doğrudan yabancı yatırımları açıklamaya çalışan bu teoriler; geleneksel dış ticaret teorileri, piyasa aksaklıkları ve endüstriyel organizasyon teorisi ve doğrudan yabancı yatırımlara dinamik yaklaşımlar olarak 3 temel başlık halinde incelenecektir.
Üçüncü bölümde doğrudan yabancı yatırımları etkileyen olası faktörlerin neler olabileceği ve bunların hangi derecede önemli olduğu konusunda geniş bir literatür sunulmaya çalışılmıştır.
Son bölümde ise, doğrudan yabancı yatırımların gittikleri ülkelerin ekonomileri üzerindeki olası etkileri açıklanmaya çalışılmıştır.