İstatistiksel Araştırma Yöntemleri Su Tüketim Bilinci Üzerine Bir Kamuoyu Araştırması Doç. Dr. İ. Esen Yıldırım  - Kitap

İstatistiksel Araştırma Yöntemleri

Su Tüketim Bilinci Üzerine Bir Kamuoyu Araştırması

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
335
Barkod:
9789750234873
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
180,00
İndirimli (%95):
9,90
Stoktan hemen gönderilir.
Diğer Baskılar
3. baskı Yeni Baskı
Eylül 2017
260,00
260,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Kitap, uzun yıllar İktisadi-İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Fen ve diğer fakültelerde, çeşitli bölümlerde Lisans ve Lisansüstü düzeyde “Araştırma Yöntemleri”, “İstatistiksel Karar Teknikleri”, “Kalitatif Araştırmalar” vb. dersleri anlatan yazarın ders notlarından, öğrencilerinin ve meslektaşlarının kendisine yönelttiği soruların yanıtlarından ve araştırma sektörüne ilişkin güncel bilgilerden oluşmaktadır. Yazar verdiği ders ve eğitimlerde gördüğü ihtiyaç üzerine, istatistiksel araştırma ilgili kavramların açık ve net tanımlarını vererek, dikkat edilmesi gereken hususları tek tek maddeleştirerek, özet tablo ve grafiklerle açıklamıştır.
Eser, “İstatistiksel Araştırma Yöntemleri” dersinde okutulmak üzere, iki kısım olarak hazırlanmıştır. İlk kısımda, A’dan Z’ye istatistiksel araştırma süreci ele alınmış, istatistiksel araştırmanın tasarım, örnekleme, veri toplama, veri kalitesini ölçme, veri analizi, raporlama gibi önemli konuları detaylı olarak anlatılmıştır. İkinci kısımda ise hem kalitatif hem de kantitatif tekniklerin kullanıldığı “İstanbul’da Su Tüketim Bilinci Araştırması” bir kamuoyu araştırması örneği olarak sunulmuştur.
Eser, lisans ve lisansüstü düzeyde “istatistiksel araştırma” ile ilgilenen tüm öğrencilere ve araştırmacılara hitap etmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Araştırma Tasarımı – Örnekleme – Veri Toplama Teknikleri
.
Bilimsel Araştırma Türleri
.
Kamuoyu Araştırmaları
.
İstatistiksel Araştırma Süreci
.
Örneklem Tasarımı
.
Anket, Mülakat
.
Gözlem, Deney
.
Doküman İncelemesi
.
Soru Formu Oluşturma
.
Ölçme–Kodlama
.
Veri Kalitesinin Ölçümü
.
İstatistiksel Analiz Teknikleri
.
Araştırmanın Raporlanması
.
Örnek Uygulama: Su Tüketim Bilinci Araştırması
.
Odak Grup Görüşmeleri–Soru Akışı
.
Anket Formu
.
Tablo ve Şekillerle Desteklenmiş Anlatımlı