Doğrusal Programlama ve Uzantıları Prof. Dr. Cemal Özgüven  - Kitap

Doğrusal Programlama ve Uzantıları

2. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
429
Barkod:
9789758326655
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
İncelediğiniz kitap Doğrusal programlama ve Uzantıları adlı ilk kitabımızın bir hayli genişletilmiş olan ikinci baskısıdır.
İlk kitabımız iki bölümden ibaretti. Birinci bölümde doğrusal programlama modelini, ikinci bölümde ise tam sayılı programlama ile amaç programlama modellerini teorik çerçevede ele almış, bu modellerin matematiksel yapılarının tanıtılmasına, çözümlerinin nasıl elde edildiğinin ve yorumlandığının anlatılmasına ağırlık vermiş, gerçek hayatta nasıl uygulandıkları üzerinde ise çok basit birkaç örnek dışında durmamıştık.
Bu kitabın ilkinden farklı olan en önemli tarafı Model Kurma Örnekleri adlı uygulama ağırlıklı üçüncü bir bölüme geniş bir şekilde yer vermiş olmamızdır. Farklı olan bir başka tarafı da altbölümlerin sonundaki problemlerin hem sayısını arttırmamız hem de her birinin çözümünü ayrıntılı bir şekilde açıklamamızdır. İlk kitabımızda sadece problemleri vermekle yetinmiştik. Diğer farkları da teorik nitelikteki iki altbölümde önemli değişiklikler yapmamız, LINDO paket programının kullanımını çok daha geniş bir ölçüde devreye sokmamız olarak sıralayabiliriz. (Tanıtım’dan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Doğrusal Programlamanın Temelleri
.
Simpleks Yöntemi için Teorik Hazırlık
.
Simpleks Yöntemi (Maksimizasyon Modelleri)
.
Simpleks Yöntemi (Minimizasyon Modelleri)
.
DP Modellerinde Bazı Teknik Sorunlar
.
Dualite ve Duyarlılık Analizi
Kitapla İlgili Kategoriler