Konaklama ve Beslenme İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Doç. Dr. Semra Akar Şahingöz, Doç. Dr. Aydın Şık  - Kitap

Konaklama ve Beslenme İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
218
Barkod:
9786059189101
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi veya en aza indirilebilmesi için iş güvenliği kültürünün yerleşmesi önemli bir unsurdur. Bana bir şey olmaz düşüncesinden uzaklaşılmalı ve gerekli önlemler alındıktan sonra çalışmaya başlanmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda başarı ancak tüm tarafların ortak değerleri benimsemesi, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri ile elde edilebilir. İşverenlerin, çalışanların ve devletin aynı bakış açısı ile iş sağlığı ve güvenliği alanında beraber hareket etmeleri zorunludur.
Bu taraflardan herhangi biri üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirmediği durumda iş kazası ya da meslek hastalığı kaçınılmaz son olarak karşımıza çıkmaktadır. Uygun önlemlerin alınması ve doğru uygulamaların hayata geçirilmesi; devlet, işveren ve çalışan işbirliğinin tam olarak sağlanması ile mümkündür.
Bu kitap hem yiyecek içecek işletmelerinde uzmanlaşmayı hedefleyen, bu alanda eğitim gören öğrencilere, hem de sektörde görev yapan yönetici ve çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği ile ilk yardım konularında rehber niteliği taşımaktadır. Kitapta; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Ağustos 2015 tarihine kadar gerçekleştirmiş olduğu düzenlemeler dikkate alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Amacı, Önemi ve Temel Kavramları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü
.
Hukuksal Açıdan İş Kazaları Kavramı ve Meslek Hastalıkları
.
İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarının Önlenmesinde Mutfak Planlamasının Önemi
.
Konaklama ve Beslenme İşletmelerindeki Riskler ve Alınabilecek Önlemler
.
İlk Yardım