Modern İşletmecilik Prof. Dr. Ali Ceylan, Doç. Dr. Adem Anbar  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
554
Barkod:
9786053270775
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
330,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap; kolay okunsun ve anlaşılsın, güncel olsun, uygulamaya yakın olsun, evrensel olsun gibi düşüncelerden hareket edilerek yazılmaya çalışılmıştır.
Bu nedenle, Modem İşletmecilik kitabının ülkemizdeki işletmecilik bilgisi kitaplarından farklı olmasına özen gösterilmiştir. Örneğin, genel işletmecilik konularını işlemeden önce, ilk iki bölümde, ekonomik sistemler, arz-talep, rekabet, uluslararası ticaret, uluslararası ticari anlaşmalar, ödemeler dengesi, döviz kurları, hükümetlerin uluslararası ticarete müdahaleleri gibi mikro ve makro iktisat konularına değinilmiştir. Üçüncü bölümde işletmelerde etik ve sosyal sorumluluk; dördüncü bölümde işletmelerin sınıflandırılması; beşinci bölümde KOBİ'ler, franchising ve risk sermayesi ve altıncı bölümde işletmelerde büyüme, birleşme ve satın alma konuları üzerinde durulmuştur. Kitabın ikinci kısmı işletme fonksiyonlarından oluşmaktadır.
Bu kapsamda, yedinci bölümde yönetim, sekizinci bölümde organizasyon, dokuzuncu bölümde üretim, 10. bölümde finans ve 11. bölümde insan kaynakları fonksiyonlarına değinilmiştir. İnsan kaynakları fonksiyonuyla ilişkili olarak 12. bölümde motivasyon ve 13. bölümde işçi-işveren ilişkileri konuları üzerinde kısaca durulmuştur.
Pazarlama fonksiyonu ve pazarlama karması unsurlarına; 14,15,16. ve 17. bölümlerde değinilmiştir. Diğer işletme fonksiyonları olarak, Ar-Ge, halkla ilişkiler ve muhasebe fonksiyonları 18. bölümde ele alınmıştır. Son bölümde ise, bilgi sistemleri ve bilgi teknolojileri üzerinde durulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Çerçeve
.
Küresel İşletmecilik
.
İşletmelerin Etik ve Sosyal Sorumlulukları
.
İşletmelerin Sınıflandırılması
.
Kobiler, Franchising ve Risk Sermayesi
.
İşletmelerde Büyüme, Birleşme ve Satın Almalar
.
Yönetim Fonksiyonu
.
Organizasyon Fonksiyonu, Takım Çalışması ve İletişim
.
Üretim Fonksiyonu
.
Finans Fonksiyonu
.
İnsan Kaynakları Fonksiyonu
.
Motivasyon
.
İşçi – İşveren İlişkileri
.
Pazarlama Fonksiyonu
.
Ürün ve Fiyatlama Kararları
.
Dağıtım Kararları
.
Tutundurma Kararları
.
Diğer İşletme Fonksiyonları
.
Bilgi Sistemleri ve Bilgi Teknolojileri
Kitapla İlgili Kategoriler