3194 Sayılı İmar Kanunu Çerçevesinde İmar Hukuku İle İlgili Emsal Yüksek Yargı Kararları Hüseyin Altıntaş  - Kitap
3194 Sayılı İmar Kanunu Çerçevesinde

İmar Hukuku İle İlgili Emsal Yüksek Yargı Kararları

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1076
Barkod:
9786056362170
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde İmar Hukuku alanında Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtay tarafından verilmiş emsal kararların derlenmesi şeklinde hazırlanmıştır.
Kitabın sistematiğinde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun sistematiği takip edilmiş, madde sırasına göre ilgili emsal kararlar sıralanmıştır. Okuyucuların aradıkları hususları bulmakta zaman kaybetmemeleri adına kararların tüm metni değil, sadece ilgili kısımları alınmış, söz konusu kararların özetleri karardan önce verilerek okuyucunun kararın içeriğine hızlı bir şekilde vakıf olması amaçlanmıştır.
Mümkün olduğunca yakın tarihli emsal kararlara yer verilmeye çalışılarak güncel yaklaşımlar ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ancak bazı konularda yakın tarihli emsal kararın olmaması halinde konu çeşitliliğinin artırılması adına eski tarihli kararlara da yer verilmiştir. Aynı bölüm başlığı altında yer alan kararlardan birbirine yakın konularda olanlar da ardı ardına verilmeye çalışılmıştır.
Kitabın son bölümünde İmar Hukuku alanında yargılamaya ait usul ve esaslar konusunda ayrı bir bölüm açıldıktan sonra, 3194 sayılı İmar Kanunu, 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun ile 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu da ek olarak sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kararları
.
Anayasa Mahkemesi Kararları
.
Uyuşmazlık Mahkemesi Kararları
.
Danıştay Kararları
.
Sayıştay Kararları
.
Yargıtay Kararları