Tasarrufun İptali Davalarında İspat Yrd. Doç. Dr. İdil Tuncer Kazancı  - Kitap

Tasarrufun İptali Davalarında İspat

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
307
Barkod:
9786050500158
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma, tasarrufun iptali davasının bir kurum olarak incelenmesini değil, bu dava içerisinde ispat faaliyetinin gösterdiği özelliğin ortaya koyulmasını amaçlamaktadır. Çalışmanın birinci bölümü tasarrufun iptali davası ile ispat hukukuna ilişkin genel kavramlara ayrılmıştır. Çalışmanın temelde tasarrufun iptali davasında ispat faaliyetine ilişkin olması, bazı temel ispat hukuku kavramlarının da bu bölümde incelenmesini gerektirmiştir.
İkinci bölüm ise, tasarrufun iptali davasında ispatı gereken koşul vakıalara ayrılmıştır. Bu kapsamda öncelikle her bir iptal sebebi bakımından ortak koşul vakıalar belirlenmiş; takibin semeresiz kalması hali ise tasarrufun iptali davası bakımından taşıdığı önem ve gösterdiği özellik bakımından ayrıca incelenmiştir.
Üçüncü bölümde iptal davasıyla ilgili ve bağlantılı özel durumlarda ispata ilişkin olarak ortaya çıkabilecek özellikler açıklanmaya çalışılmıştır. Hukukun diğer dallarında (özellikle miras hukuku, ortaklıklar hukuku, eşya hukuku, aile hukuku ve iflas hukuku) iptal davasına benzer sonuçlar doğuran veya iptal davası ile doğrudan yarışabilecek dava türlerinin, ispat bakımından gösterdikleri özelliklere değinilmiştir. Yine bu bölümde, iptal davasının konusunu oluşturduğuna Yargıtay ve İsviçre Federal Mahkeme kararlarında sıklıkla rastlanan inançlı işlemlere de yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İptal Davası ve İspat Hakkında Genel Kavramlar
.
İptal Davasının İspat Bakımından Gösterdiği Özellikler
.
İptal Davasıyla İlgili ve Bağlantılı Özel Durumlarda İspata İlişkin Özellikler
Kitapla İlgili Kategoriler