Türk Aile Mahkemeleri Prof. Dr. Süha Tanrıver  - Kitap

Türk Aile Mahkemeleri

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
118
Barkod:
9789754648256
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnceleme konusu, Türk hukuk sisteminde, bir uzmanlık yargı yeri olarak ilk derece yargılaması bağlamında, önemli bir işlevi yerine getiren "aile mahkemeleri" oluşturmaktadır.
Sözü edilen mahkemeler, şahısvarlığı haklarını konu alan dava ve işlerin büyük bir çoğunluğunu teşkil eden ve vesayet dışında kalan aile hukukuna ilişkin uyuşmazlıkları konu alan davalar ile işlere bakmaktadır. Bu tür dava ve işlerin, toplumun genelini ilgilendirmesi, kamu düzeniyle yakın bir ilişki içinde bulunması ve sayıca, özel hukuka ilişkin, diğer dava ve işlere nazaran, daha sık ve daha yoğun bir biçimde ortaya çıkıyor olması, aile mahkemelerinin, özel görevli diğer hukuk mahkemeleriyle karşılaştırıldığında, daha ön plâna çıkmasına sebebiyet vermiştir.
Bir usul hukukçusu gözüyle, aile mahkemelerine yönelik olarak, bugüne kadar, monografık bazda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Aile mahkemeleriyle ilgili olarak, münferit hukukî düzenlemelerde yer alan usule ilişkin kuralların, dağınıklığı ve bunun yaratmış olduğu çok parçalılık da dikkate alınarak, sistematik bir düzen ve kurgu içerisinde, bu mahkemelerin, tüm boyutları itibariyle, incelenmesini ve irdelenmesini gerçekleştirmek amacıyla, işbu monografık çalışmanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Bu çalışma, bu bağlamda atılmış olan ilk adımdır ve bundan sonra, bu alanda çalışacak usul hukukçularının motive edilmesine ve cesaretlendirilmesine de katkı sağlayacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Aile Mahkemelerinin Kuruluşu, Görevleri ve Yetkileri
.
Uygulanacak Olan Yargılama Usulü, Uyuşmazlık Yada İşin Mahkeme Önüne Taşınması
.
Aile Mahkemelerince Verilen Kararlara Karşı Gidebilecek Olan Hukuksal Çareler ile Bu Mahkemelerce Verilen Kararların İcrası
Kitapla İlgili Kategoriler