Mimarlığın Temelleri Lorraine Farrelly  - Kitap

Mimarlığın Temelleri

2. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x23
Sayfa:
176
Barkod:
9789750405761
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
495,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mimarlığın Temelleri mimarlığın çeşitli yönlerini ele alarak, disiplinle ilgili karmaşık süreçleri basitçe ifade edebilmek üzere tasarlanmıştır. Kitap, yaratıcı bir merak uyandırabilmeyi, mimari fikir ve kavramların nasıl oluşturulup gerçek yapılar haline getirildiğini kısaca açıklamıştır.
Öğrencileri, bu disiplinin zengin tarihinden geçirirken sürekli çağdaş teori ve uygulamadaki karşılıklarını işaret eder. Kitap, mimarlık sürecini düşünce ve kavramlardan başlayarak inceler ve arazinin tanınmasıyla sürecin nasıl değişikliğe uğradığına değinir. Bir projenin fiziksel bağlamı ve tarihsel kökenlerinin süreç üzerindeki etkisi, yapının gelişmesi, malzemeler ve inşa sürecinin sorunları da gözden geçirilir. Metin bölümleri akıllıca tasarlanmış ve görsellerle ilişkilendirilmiştir.
Mimarlığın temel kavramlarına, yapı tasarımı ve uygulamasına giriş niteliğinde olan kitap Yerleşim, Tarih ve Gelenek, Yapım, Mimari Temsiliyet Araçları, Çağdaş Kavramlar ve Uygulama adlı altı ana bölümden oluşmaktadır. Bu, mimarlık bölümü öğrencileri için erişilmesi kolay aynı zamanda geniş kapsamlı bir kitaptır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yerleşim
.
Tarih ve Gelenek
.
Yapım
.
Mimari Temsiliyet Araçları
.
Çağdaş Kavramlar
.
Uygulama
Kitapla İlgili Kategoriler