Cezai ve Hukuki Sorumluluk Boyutlarıyla Hakaret ve Özel Hayat Karşı Suçlar Ali Parlar, Meltem Banko  - Kitap
Cezai ve Hukuki Sorumluluk Boyutlarıyla

Hakaret ve Özel Hayat Karşı Suçlar

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
643
Barkod:
9786051463506
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çağdaş ceza hukukunun ve bunun ifadesini oluşturan ceza kanununun amacı; hukuk devleti ilkesi, kusur ilkesi ve hümanizm ilkesi gibi evrensel ilkelere dayalı olarak, insan onurunu, bireyin hak ve özgürlüklerini korumak, suçluyu sosyalleştirip tekrar topluma kazandırmak ve aynı zamanda bireyi ve toplumu suça karşı korumaktır.
Hakaret fiillerinin cezalandırılmasıyla kişilerin manevi varlığı, diğer bir deyişle kişilerin şeref, haysiyet ve namusu, toplum içindeki itibarı, diğer bireyler nezdindeki saygınlığı korunmaktadır. Özel hayatın gizliliğine yönelik fiillerin cezalandırılmasıyla da temel bir kişilik hakkı olan özel hayatın gizliliği ve korunması hakkı esaslı bir güvence altına alınmış bulunmaktadır.
Cezai ve Hukuki Sorumluluk Boyutlarıyla Hakaret ve Özel Hayata Karşı Suçlar adlı bu kitabımızın I. Kısmında 5237 sayılı TCK’nun 125131. maddelerinde düzenlenen Şerefe Karşı Suçlar yer almaktadır. Kitabın II. Kısmında 5237 sayılı TCK’nın 132140. maddelerinde yer alan Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar incelenmiştir. Kitabın III. Kısmında ise Kişilik Haklarına Saldırıdan Kaynaklanan Tazminat Davaları yer almaktadır.
Kitabın ilgili kısımlarında yapılan açıklamalarda, teorik tartışmaların dışında kalınarak, doktrindeki bilimsel görüşlerden de yararlanılarak okuyucuya mümkün olduğunca farklı boyutlarıyla geniş bir perspektif ve bakış açısı sunulmasına, uygulamaya yansıyan yönlerinin vurgulanmasına çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Şerefe Karşı Suçlar (TCK md. 125–131)
.
Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar (TCK md. 132–140)
.
Kişilik Haklarına Saldırıdan Kaynaklanan Tazminat Davaları