RFID Mimarisi ve Programlama (Gömülü Sistemler ile) Muhammed Önal  - Kitap

RFID Mimarisi ve Programlama

(Gömülü Sistemler ile)

2. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
514
Barkod:
9786055201210
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
RFID Sistemleri ve Mimarisi; sistemin çeşitli fonksiyonel kısımlarının yapısı ile davranışlarıyla, bu davranışların etkileşiminin kullanıcının işlemsel gereksinimlerini nasıl karşıladığıyla ilgilidir. RFID sistem ve teknolojisinin kurulumu, donanım bileşenlerinin RFID sistemini oluşturmak üzere birbirine bağlanma yönetimini ele alır. RFID sistem tasarımı, bazı özellikleri sağlayan donanım bileşenlerinin geliştirilmesine bağlıdır.
Bu kitap; temel RFID Sistem ve Teknolojisi’nin kurulumu, tasarımı ve mimarisinin yanında temel düzeyde de olsa mikrodenetleyicilerin tasarımı, mimarisi ve programlamasıyla da uğraşmakta olan bir kaynak niteliğindedir.
Dijital bilgisayar ve RFID sistemlerinin donanım işlemlerini anlamak için gerekli temel bilgileri sunan bu kitap, RFID sistemleri ile ilgili kurulum, tasarım ve mimariyi ele alan bir işlev yürütmektedir.
Kitabın düzen biçimi; birinci bölümden itibaren okuyucunun kavrayabileceği şekilde, basit bir anlatımla konulara temel bir yaklaşım sergileyip, ilerleyen bölümlere doğru daha da detayına inmektedir.
Dolayısıyla 1. bölüm, RFID’nin temel kavramlarını açıklayıp, uygulama alanlarına vurgu yaparken, 2. bölüm ise bir yazılımcı için en gerekli temel elektronik bilgisinin nasıl olması gerektiğini ve bununla birlikte, dijital elektroniğin temelleri yüzeysel olarak ele alınmıştır. 3. bölümle birlikte yine kavramsal olarak Gömülü Sistemler ele alınıp, uygulama alanları izah edildikten sonra konu RFID sistemleri ve teknolojilerine bağlanılmıştır.
4. bölümde ise bir gömülü sistem programlarken, kullanacağımız platformu irdeleyip gerekli açıklamalar sunulmuştur. Bu bölümden itibaren artık adım adım mikrodenetleyicilere giriş yapılarak, bir RFID sistemi içinde kullanılacak mikrodenetleyici ailesi açıklanmıştır. 6. bölümden 9. bölüme kadar, tam anlamıyla kitabın asıl konusu temsil eden RFID sistemlerinin nasıl tasarlandığına ve mimarisinin nasıl oluşturulduğuna değinilerek uygulamalar eşliğinde gösterilmiştir.
10. bölüm, yani RFID tabanlı görsel bir uygulama yazılımın geliştirilmesi aşamasında, bir RFID cihazına ait API ve DLL gibi fonksiyonların nasıl yazılacağını veya RFID cihazına ait üretici firmanın sunmuş olduğu SDK (Yazılım Geliştirme Kitleri)’nın nasıl projeye import edileceği üzerinde durulmuş, adım adım programatik olarak görsel uygulama yazılımı geliştirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
RFID ve RFID Teknolojisi
.
RFID Bileşenleri Datasheets
.
Programlar
.
Eğitim Videoları
.
PPT Ders Slaytları
.
Atmel Studio 6 Destekli Geliştirme Araçları Datasheets
.
Atmel Ailesi Datasheets
.
Elektronik Devreler