Ceza Hukuku (Genel Kısım – I) Prof. Dr. Bernd Heinrich  - Kitap

Ceza Hukuku (Genel Kısım – I)

2. Baskı, 
Mart 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
563
Barkod:
9786051463483
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
392,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap Prof. Dr. Bernd Heinrich'in "Strafrecht Allgemeiner Teil I Grundlagen der Strafbarkeit Aufbau der Straftat beim Vollendungs- und Versuchsdelikt" Kohlhammer Yayınları tarafından 2010 yılında yayınlanan 2. basısının Türkçe'ye çevirisidir. Eserin Türkçe'ye çevrilmesinde orijinal metne tümüyle sadık kalınmış olup, yalnızca Türkçe karşılıkları belirli bir işlev görmeyeceğinden Almanca metindeki kavram endeksi çevrilmemiştir.
Türk hukuku, 100 yılı aşkın süredir Alman hukukundan etkilenmekte, sadece kanun düzeyinde değil, öğreti ve uygulama açısından da Alman hukuku büyük oranda takip edilmektedir. Alman hukuku ile Türk hukukunun ilk temasları az da olsa Osmanlı İmparatorluğu döneminde izlerini gösterse dahi, Alman hukukunun Türk hukukuna asıl büyük katkısı II. Dünya Savaşı öncesi ve sırasında Türkiye'ye gelen değerli Alman bilimadamlarının diğer alanlarda olduğu gibi hukuk alanında da modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna hukuk alanında yaptıkları katkıyla ortaya çıkmıştır. Her ne kadar Osmanlı İmparatorluğu döneminde Fransız Ceza Kanunu (Code Napoleon) ve 1923 yılında kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında İtalyan Ceza Kanunu'nun (Zanardelli Kanunu ve Rocco değişiklikleri) Türk ceza hukuku açısından belirleyici etkisi olmuş ise de, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 1929 yılında Alman Ceza Muhakemesi Kanunu iktibas edilerek düzenlenmesi, diğer hukuk dallarında ise, Almanya veya İsviçre gibi Alman hukukundan doğrudan etkilenen ülkelerden esinlenerek yapılan kanunlardan oluşması, bu dönemde dahi Alman hukukunun Türk hukukçular üzerinde yoğun etkisini başlatmıştır.
II. Dünya Savaşı sonrasında Türk hukukçularının Almanya'da yaptığı bilimsel çalışmalar, giderek etkisini güçlü bir şekilde göstermiş, kanunların kaynakları veya yararlanılan öğretinin İtalyanca ve Fransızca ağırlıklı olmasına karşın, Alman öğreti ve uygulaması ile kanuni düzenlemeleri özellikle 80'li yıllardan sonra kendisini çok ciddi biçimde hissettirmiştir.
Eserde, Alman maddi ceza hukukunun kanun, öğreti ve Alman yargı içtihatlarını objektif bir biçimde aktaran ve Alman ceza hukuku hakkında tüm temel bilgileri okuyucuya sunan, Alman hukukuna yabancı Türk hukukçularının dahi kolaylıkla anlayıp yararlanabileceği bir eser olması nedeniyle yeni Türk ceza hukukunun anlaşılması bakımından bu eserin Türk hukukçusuna aktarılmasını çok önemsenmektedir.