İçtihatlı Türk Basın – Yayın Mevzuatı Prof. Dr. Ahmet Çiftci, Sevinç Kırgıl  - Kitap
İçtihatlı

Türk Basın – Yayın Mevzuatı

2. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
839
Barkod:
9786051467320
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitle iletişim teknolojisi ile usul ve yöntemlerindeki gelişmelere uygun olarak uluslararası belge ve sözleşmeler ile ulusal mevzuatın (Anayasa, Kanun, KHK, Yönetmelik) derlenmesi amacıyla bu eser vücuda getirilmiştir. Bu meyanda, eserde Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik sürecinde bulunan Türkiye'nin taraf olmadığı, ancak mevzuatını uyumlaştırmak zorunda olduğu AB televizyon mevzuatına da yer verilmiştir.
Ayrıca, derlemede, basın-yayının özdenetiminde önemli bir yeri ve işlevi olan Basın Konseyi'nin Sözleşmesi'ne, Basın Meslek İlkeleri ile Çalışma Kuralları ve Başvuruları Değerlendirme Usullerine yer verilmiştir.
Kitabın birinci baskısından sonra, 2014-2015 yıllarında Türk kitle iletişim mevzuatında bazı değişiklikler yapılmıştır. Avrupa Birliği medya politikası ve mevzuatına (acquis communautaire) uyum sürecinde yapılan mevzuat değişiklikleri ile Türkiye'de yaşanan bazı olumsuz olaylardan dolayı yapılan değişiklikler ikinci baskıda yer almaktadır. Ayrıca yüksek mahkemeler tarafından verilen yeni kararlara da bu baskıda daha fazla yer verilmiştir.