İşçinin Hukuki Sorumluluğu Yrd. Doç. Dr. Gaye Baycık  - Kitap

İşçinin Hukuki Sorumluluğu

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
359
Barkod:
9789754649598
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın ilk bölümünde, işçinin Türk Borçlar Kanununun 400. maddesine göre hukuki sorumluluğunun doğduğundan söz edilebilmesi için gerekli olan şartlar incelenmiştir. Bu itibarla, sözleşmenin ihlali, işverenin malvarlığında meydana gelen istem dışı azalma (zarar), sözleşmenin ihlali ile zarar arasındaki uygun illiyet bağı ve işçinin kusuru değerlendirme konusu yapılmıştır.
Çalışmanın ikinci bölümünde, işçinin, işverenin uğradığı zararın ne kadarlık kısmından sorumlu tutulacağını belirleyen ölçütler incelenmiştir. Zira Türk Borçlar Kanununun 50 vd. hükümleri ile 400/2. fıkrası uyarınca dikkate alınan ölçütler, işçinin sorumluluğunun kapsamının belirlenmesinde esas alınmaktadır.
Çalışmanın son bölümünde ise, Türk Borçlar Kanununun 400. maddesinin uygulanmasından kaynaklanan sorunlar değerlendirilmiştir. Bu itibarla, İsviçre Borçlar Kanununun 321e maddesi bakımından söz konusu olan bazı tartışmalar, Türk Borçlar Kanununun 400. maddesi açısından incelenmiştir. Anılan hükmün uygulama alanına ilişkin ortaya çıkan tartışmalar, Türk iş hukuku bakımından ayrıca değerlendirmeye tabi tutulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuki Sorumluluğun Şartları
.
Hukuki Sorumluluğun Kapsamı
.
Hukuki Sorumluluğun Uygulanması