Endüstri İlişkileri Doç. Dr. Türker Topalhan  - Kitap

Endüstri İlişkileri

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
346
Barkod:
9786056469459
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Endüstri İlişkileri başlığını taşıyan bu kitap beş bölümden oluşmaktadır. Kitabın, birinci bölümünde Endüstri Devrimini hazırlayan koşulların tarihsel süreç içerisindeki gelişimi anlatılarak, endüstri ilişkileri kavramı, endüstri ilişkilerinin konusu ve kapsamı ele alınmış, konuya ilişkin kuramlar incelenmeye çalışılmıştır, ikinci bölümün konusunu ise endüstri ilişkilerinin tarafları oluşturmuştur.
Kitabın üçüncü bölümünde sendika hakkı ve sendikal özgürlükler incelenerek bu hak ve özgürlüklerin uluslararası yasal dayanakları ortaya konulmuştur. Kitabın dördüncü bölümünde endüstri ilişkilerinin temel dinamiklerinden olan toplu pazarlığın kapsamı, düzeyi ve konusu ele alınarak toplu pazarlık sonucu uyuşmazlık çıkması halinde başvurulacak barışçı ve mücadeleci çözüm yolları anlatılmıştır.
Çalışmamızın beşinci ve son bölümünde endüstri ilişkileri sisteminde köklü değişimler yaratan küreselleşme kavramı ele alınmış ve bu değişim öncesi ve değişim dönemindeki parametrelerin ortaya çıkardığı sonuçlar tartışılarak endüstri ilişkilerinde yeni eğilimler ve arayışlar konusunda bilgi verilmeye çalışılmıştır.