İşte Aile Hakları (İngiltere– Türkiye Örnekleri) Dilek Baybora  - Kitap

İşte Aile Hakları

(İngiltere– Türkiye Örnekleri)

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786054847631
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışanlar, hem işe ilişkin yükümlülüklerini yerine getirip hem de ailelerine yeterince zaman ayırmak istiyorlar. Ancak, kanunlar gibi zorlayıcı düzenlemeler olmadığında işverenlerin hepsinin bu konuya yak-laşımı aynı değil. Bu nedenle, hem uluslararası mevzuatta hem de ülkelerin ulusal mevzuatlarında, çalışanların aile yükümlülüklerine yeterli zaman ayırabilmeleri amacıyla işte aile haklarına ilişkin düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemeler yoluyla da çalışanların mutlu, verimli ve üretken bireyler olmaları hedefleniyor. Bu şekilde, çalışma yaşamının tüm tarafları açısından kazan kazan durumu ortaya çıkacaktır.
İşte aile haklan açısından ülkeler karşılaştırıldığında, düzenlemeler ve uygulamalar açısından farklılıklar olmakla birlikte işte aile hakları konusunun belirli başlıklar altında toplanabilmesi mümkündür.
İşte Aile Hakları (İngiltere-Türkiye Örnekleri) adlı bu çalışmada, genel olarak konunun gelişimi incelendikten sonra İngiltere'nin bu alanda yaşadığı sürecin bazı özellikler taşımasından ötürü İngiltere'deki düzenlemeler ile işte aile haklan kapsamında yer alan konuların Türkiye'nin de gündeminde yer alması nedeniyle Türkiye'deki düzenlemeler üzerinde durulacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşte Aile Haklarına Genel Bakış
.
İngiltere’de İşte Aile Hakları
.
Türkiye’de İşte Aile Hakları
Kitapla İlgili Kategoriler