Genel Muhasebe Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Nilüfer Tetik  - Kitap
15. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
350
Barkod:
9789758969401
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
İşletmeler için olmazsa olmaz bir rol üstlenen muhasebenin yükseköğrenim öğrencilerine öğretilmesinde ise önemini kaybetmeyen en önemli araç ise kitap olmaktadır.
Daha önce on dört baskısı yapılmış bu kitabı Türkiye'deki Muhasebe uygulamalarını uluslararası uygulamalarla uyumluluk muhasebe çerçevesinde yeniden gözden geçirilmiş. Çünkü, işletmelerin uluslararasılaşmasına paralel olarak muhasebe uygulamaları da uluslararasılaşmaktadır. Bunun sonucu olarak başlangıçta uluslararası muhasebe standartları ortaya konmuş ve daha sonra bunlar uluslararası finansal raporlama standartlarına dönüşmektedir.
Türkiye'de uluslararası uygulamalara paralel olarak Türkiye Muhasebe Standartları yayınlanmış ve bunları Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına dönüştürmektedir. Bununla birlikte TMS ve TFRS ile uygulamalarında ve TTK'nın yasalaşmasına rağmen buna paralel yapılacak düzenlemelerde netlikler olmamakla birlikte bunlar kısmen dikkate alınmış, daha sonraki baskılarına ise yaygınlaştırılması çabalarına başlanmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşletme ve Muhasebe İle İlgili Genel Bilgiler
.
Temel Finansal (Mali) Tablolarda Yer Alan Hesapların İncelenmesi