Uygulamalarla Programlama Öğreniyorum 10 yaş + Fahrettin Erdinç, Zeynep Erdinç  - Kitap

Uygulamalarla Programlama Öğreniyorum

10 yaş +

1. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
22x22
Sayfa:
220
Barkod:
9786059129312
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap özellikle okullarda ve kurslarda programlama öğrenmek isteyen çocukları düşünerek hazırlanmıştır. Bu anlamda, kitap sadece programcılığa yeni başlayan çocukları değil, aynı zamanda programcılık eğitimi veren öğretmenleri de göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.
Özellikle programcılığa sıfırdan başlayan çocukların zorlandığı bazı konularda bolca örnek kod yazılarak konuların daha basit ve anlaşılır olması sağlanmıştır.
Konular tamamen sıfırdan başlar ve temel/orta düzeyde programlama becerilerini kazandırmayı amaçlar. Kitaptaki konular mümkün olduğunca küçük ve mantıklı parçalara ayrılmış ve herkesin kolayca anlayabileceği örneklerle desteklenmiştir.
Konuların daha iyi anlaşılabilmesi için önce teorik bilgi verilmiş, gereken durumlarda şekiller çizilmiş, örnek kodlarla konunun pekiştirilmesi sağlanmıştır. Bir resim bin kelimeye bedeldir düşüncesiyle mümkün olduğunca görsellerle açıklamalar yapılmıştır. Her konu uygulamalı ve herkesin anlayacağı şekilde hazırlanmıştır.
Kitapta temel düzeyde HTML bilgisi verildikten sonra JavaScript dili kullanılarak temel programlama mantığı ve temel algoritmalar anlatılmıştır. JavaScript dilinin en güzel tarafı, günümüzde çok kullanılan modern bir programlama dili olmasının yanında, sözdiziminin de günümüzde sıkça kullanılan C# veya Java dillerine benziyor olmasıdır. JavaScript dilini öğrenen çocuklar ileriki dönemde rahatlıkla Java veya C# öğrenerek profesyonel uygulamalar geliştirebilirler.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilgisayarlar Nasıl Çalışır?
.
İşlemci Nasıl Çalışır?
.
CPU ve RAM İlişkisi
.
Onlu ve İkili (Dijital) Sayı Sistemi
.
Temel Programlama Kavramları
.
Algoritma Nedir?
.
Programlama Dilleri
.
Problem Çözme Aşamaları
.
Temel Web Bilgisi
.
Tarayıcılar
.
Domain ve Hosting Nedir?
.
Form Nedir?
.
Algoritma Nedir?
.
Algoritmanın Faydaları
.
Bazı Terim ve Kavramlar
.
JavaScript
.
JavaScript Yazım ve Noktalama Kuralları
.
Veritipi Değiştirme
.
Mantıksal Operatörler
.
Karar Yapısı Nedir?
.
Döngü Nedir?
.
Fonksiyon Nedir?
.
Fonksiyon Nasıl Oluşturulur?
.
Form İşlemleri