Yargıtay Kararları Işığında Türk İş Hukukunda Tatil Ücretleri Tuğba Çiçek Usta  - Kitap
Yargıtay Kararları Işığında

Türk İş Hukukunda Tatil Ücretleri

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
133
Barkod:
9786051467726
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma; Türk iş hukukunda tatil ücretleri, öğretideki görüşler ve Yargıtay'ın konu hakkındaki içtihatları ile mevcut yasal düzenlemeler ışığında değerlendirilmiştir. Çalışma iş hukuku açısından tatil kavramı, iş hukukunda tatil ücreti ve tatilde çalışma ücreti, tatil ücretleri ve tatilde çalışma ücretlerinin ödenmemesinin sonuçları olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde tatil kavramı ve tatil hakkına ilişkin yasal düzenlemelere genel olarak yer verildikten sonra, kanuni hafta tatili ve akdi hafta tatili kavramları ve hafta tatili hakkının amacı mevcut yasal düzenlemeler dikkate alınarak detaylı olarak ortaya konulmuştur.
İkinci bölümde, işçinin çalışmadan geçireceği hafta tatili günü için hak edeceği ücret ve bu ücretin hesaplanması ile hafta tatili bakımından çalışılmış sayılan günlere yer verilerek ve kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan işçilerin hafta tatili ücretine hak kazanıp kazanamayacakları sorunu öğretideki görüşler ve Yargıtay uygulaması bağlanımda ele alınmıştır.
Üçüncü ve son bölümde ise; hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri ücretleri ile bu tatil günlerinde çalışma ücretlerinin ödenmemesinin sonuçlarına yer verilmiştir.
(Giriş'ten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tatil Kavramı
.
İş Hukukunda Tatil Ücreti ve Tatilde Çalışma Ücreti
.
Tatil Ücretleri ve Tatilde Çalışma Ücretlerinin Ödenmemesinin Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler