Mühendisler İçin Vektör Mekaniği, Statik Ferdinand Pierre Beer, E. Russell Johnston, Elliot R. Eisenberg  - Kitap

Mühendisler İçin Vektör Mekaniği, Statik

7. Baskı, 
Ocak 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x25
Sayfa:
616
Barkod:
9789756240199
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yeni Kavramlar Basit Halleriyle Verilmiştir. Bu kitap statikteki ilk ders için tasarlandığından, yeni kavramlar basit halleriyle sunulmuş her adım ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Diğer taraftan, ele alınan problemleri geniş açılardan tartışarak ve genel olarak uygulanabilecek yöntemlere vurgu yaparak, problemlere belirli bir olgunlukla yaklaşılması başarılmıştır.
Örnek olarak, kısmi kısıt ve statik belirsizlik kavramları önceden anlatılmış ve başından sonuna kadar kullanılmıştır. Temel İlkeler Basit Uygulamaların İçerisine Yerleştirilmiştir.
Mekaniğin esasen yeni temel ilkelere dayanan ve tümdengelimle ortaya çıkan bir bilim dalı olduğu vurgulanmıştır. Türetimler, bütün zorluklarına rağmen mantıksal bir sıra içerisinde sunulmuştur.
Öğrenme sürecinin çoklukla tümevarım ile olmasına rağmen yine de basit uygulamalar en başta ele alınmışlardır. Örnek olarak:
• Maddesel noktaların statiği rijit cisimlerden önce ele alınmış ve iç kuvvetlerle ilgili problemler Böl. 6'ya bırakılmıştır.
• Böl. 4'te ilk olarak sadece aynı düzlemdeki kuvvetleri ihtiva eden denge problemleri ele alınmış ve adi cebir ile çözülmüştür. Üç boyutlu kuvvetleri ihtiva eden vektör cebrini tam olarak kullanmayı gerektiren problemler bolümün ikinci kısmında tartışılmıştır.