Sürekli Denetim Bilgisayar Ortamında Bağımsız ve İç Denetim Planlama, Analiz Teknikleri ve Uygulamalar Dr. Hülya Boydaş Hazar  - Kitap

Sürekli Denetim

Bilgisayar Ortamında Bağımsız ve İç Denetim Planlama, Analiz Teknikleri ve Uygulamalar

1. Baskı, 
Aralık 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
378
Barkod:
9789758082957
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sürekli denetim bilgisayar ortamındaki verileri dijital analiz teknikleri kullanarak gerçek zamanlı değerlendiren ve doğruluğuna ilişkin yazılı güvence veren bir denetim yöntemidir. Bu yöntem hem iç denetim ve hem de bağımsız denetim için kullanılabilir.
Bu kitapta sürekli denetim kavramı, modelleri, hukuki çerçeve, uygulama geliştirmek için atılması gereken adımlar, veri analizinde kullanılan dijital analiz teknikleri, ilgili bilgisayar teknolojileri ve bugüne kadar geliştirilmiş belli başlı uygulamalar incelenmiştir.
Kitapta yer alan uygulama ile incelenen yöntemler ve adı geçen analiz tekniklerinden kurumsal uygulamalarda nasıl yararlanılabileceği gösterilmiştir. İş süreçlerinde, kurumsal politikalarda değişiklik yapılmadan ve kurumun çalışma düzeninin herhangi bir aşamasına müdahale edilmeden denetim etkinliğinin sağlanabileceği bir yaklaşım izlenmiştir.