Avukatlık Hukukunda Reklam Yasağı Arş. Gör. Ali Çetin Aslan  - Kitap

Avukatlık Hukukunda Reklam Yasağı

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
408
Barkod:
9786051522340
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
145,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Avukatın reklam faaliyeti dünyadaki tartışmalara paralel olarak Türkiye'de de tartışılmaktadır. İlgili baro disiplin kurulu kararları ve Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu kararlarına bakıldığında reklam yasağı ile ilgili verilmiş olan kararların, Disiplin Kurulu'nca verilmiş bütün kararlar göz önüne alındığında önemli bir yer tuttuğu görülür.
Türkiye'de avukatlar, avukatlık ortaklıkları bilerek veya bilmeden reklam yasağını ihlâl etmektedir. Ayrıca avukatın reklam yasağında çifte standartlı uygulamaların olduğu görülmektedir. Reklam yasağı düzenlemesinin tamamen kaldırılmasının savunulmasının yanı sıra, düzenlemenin muhafaza edilmesi ancak reklamın sınırlandırılmasının minimize edilmesi de savunulmaktadır.
Kendi içinde farklılıklar içerse de iki başlık altında toplanılan bu görüşlerin ortak noktası Türkiye'deki düzenlemeden memnun olunmadığıdır. Bu nedenle düzenleme yeniden gözden geçirilmeli, avukatların uymakta istekli olduğu, günün şartlarına ve avukatların ihtiyaçlarına uygun, ciddi bir düzenleme yapılmalıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Reklam Yasağı Hakkında Genel Bilgiler
.
Avukatın Reklam Yasağı ile İlgili Türk Hukukundaki Düzenlemeler ve Uygulaması
.
Reklam Yasağı Hakkındaki Eleştiriler ve Olması Gereken Hukuk