Küresel Politikada Yükselen Afrika Doç. Dr. Soyalp Tamçelik  - Kitap

Küresel Politikada Yükselen Afrika

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
636
Barkod:
9786053441687
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
315,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mekân olarak Afrika, yüzyıllar boyunca kâşiflerin, tacirlerin, maceraperestlerin, araştırmacıların, arkeologların, misyonerlerin vb. grupların ilgisini çeken bir kıta olmuştur. Ancak bu ilgi, birtakım olumsuz tabirlerle de pekiştiği görülmüştür. Buna göre Afrika'ya 'Kara Kıta' denmesi, kimilerine göre keşfedilme mişliği, kimilerine göre talihsizliği, kimilerine göre gizemi, kimilerine göre geri kalmışlığı, kimilerine göre ise Batı Uygarlığını takip etmesi gereken 'ilkel bir yapıyı' nitelendirmesinden kaynaklanmaktadır.
Afrika'ya yönelik olumsuz bu değerlendirmeler yapılırken, kıtayla ve burada yaşayan insanlarla ilgili olarak gerçekçi bilgiye ulaşabilmek için çok boyutlu araştırmaların yapılması gerekmiştir. Söz konusu bu kitabın oluşturulmasındaki amillerden birisi de Afrika'yla ilgili gerçekçi bilgiye ulaşmak içindir.
Bu araştırmanın bünyesinde ekonomi, siyaset, tarih, kültürel, etnisite, iktidar, değişim, ordu, ideolojiler, hammadde, güvenlik vb. nitelikler olmakla birlikte birçok alt bileşeni de bulunmaktadır. Böylelikle Afrika kıtasının bütününe bakılarak, örnek vaka ve modellerle derinlemesine inceleme yapılmaya çalışılmıştır. Aslında büyük bir tarihî mirasa sahip olan Afrika kıtasının incelenmesi, inter disipliner bir çabayı beraberinde getirmiştir.
Bu kitap ekonomi, kültürel, sosyal ve politik olarak büyük bir tarihî mirasa sahip Afrika'yı biraz olsun açıklayabilme gayretindedir. Elbette ki, Türk akademiyasına ve uluslararası ilişkiler literatürüne mütevazı bir katkı sağlaması niyetiyle hazırlanan bu kitap ne ilk, ne de son olacaktır. Ancak bu kitabın, Afrika'ya yönelik yapılacak yeni çalışmalara bir nebze olsa da katkı sağlayacağı umudu taşınmaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler