Haksız Fiilden Doğan Tazminat Davaları Mustafa Kıcalıoğlu  - Kitap

Haksız Fiilden Doğan Tazminat Davaları

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
880
Barkod:
9789754649796
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
800,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın konusu; haksız olarak zarar görenlerin, zararlarının tazmin edilmesi ve giderilmesidir. Kişilerin, mal ve canına verilen zararların karşılanmasıdır.
Malvarlığında oluşan zararın (eksilme ve bozulmanın), piyasada oluşan bir değeri olduğu halde insana verilen zararların piyasada oluşan bir değeri bulunmadığından, insan zararlarının mal zararları gibi belirlenmesi (değerlendirilmesi) olanağı yoktur. Ne var ki, ölüm ya da yaralanma biçiminde ortaya çıkan insan zararlarının karşılanmasının, başka bir yolu da bulunamadığı için parasal bir değerlendirme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.
İnsan bedeninin yok edilmesi ya da beden bütünlüğünün bozulması, insanın en temel hakkı olan yaşam hakkına yapılmış bir saldırı olduğundan, yiten can ya da sakat kalan bedenin karşılığı olan tazminatın belirlenmesi, hiçbir tartışma ve duraksamaya yol açmayacak biçimde olmalıdır.
Kitapta konular öğretideki yöntem ve esaslara göre ele alınmış, önce kaynaklardan yararlanılarak teorik açıklamalarda bulunulmuş sonra da, bölümle ilgili Yargıtay kararlarına yer verilmiştir. Kararların çoğu, 2001 ila 2011 yılları arasındaki ve daha sonraki yıllara ait örnek oluşturan kararlar arasından seçilmiştir.
Kitapta kolayca anlaşılabilecek bir dil kullanılmaya çalışılmış, gereksiz ayrıntılardan kaçınılmıştır. Uygulayıcılara kolaylık sağlamak amacıyla, uyuşmazlık konusu davalar bakımından uygulama örneklerine de yer verilmiştir.
Kitapta yeni Türk Borçlar Kanunu, Türk Medeni Kanunu ve bu arada çıkan kanunların, konu ile ilgili kısımları göz önünde tutulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuki Sorumluluk ve Türleri
.
Zarar ve Tazmini
.
Haksız Fiilden Doğan Sorumluluk
.
Karayolları Trafik Kanunu’ndan Doğan Sorumluluk ve Tazminat Davaları
.
Aynı Zarardan Birden Çok Kişinin Sorumluluğu Ceza Davasının Tazminat Davasına Etkisi
.
Zamanaşımı Tazminat Borcunu Sona Erdiren Anlaşmalar