Çalışanlar İçin Tazminatlar Dr. Sami Narter  - Kitap

Çalışanlar İçin Tazminatlar

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1057
Barkod:
9786051465241
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
462,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eser sadece 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında olan işçiler için değil aynı zamanda 6098 syılı Türk Borçlar Kanununu kapsamında kalan çalışanları da kapsayacak şekilde tüm çalışanlara yönelik olarak hazırlanmıştır.
Tazminat kurumunun öncelikle verilebilecek zararın önlenmesine çalışmak gibi bir amacı vardır. Zarar ortaya çıktıktan sonraki amacı ise verilen zararın karşılanmasını sağlamaktır. İş hukukunun temel amaçlarından birisi de iş ilişkisinin devamlılığının ve böylelikle iş güvencesinin sağlanabilmesidir. Bu güvence doğrudan fesih hakkının sınırlandırılması şeklinde olabileceği gibi caydırıcılık ve onarıcılık özellikleri bulunan feshe bağlı değişik tazminat türleri yoluyla da sağlanabilmektedir.
Caydırıcılık yanında onarıcı özelliği bulunan kurumlar; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötüniyet tazminatı, sendikal tazminat, ayrımcılık tazminatı, iş güvencesi tazminatı, boşta geçen süre tazminatı gibi İş Hukukundan kaynaklanan tazminatlar ve geriye kalan süre tazminatı, 6098 sayılı kanunla getirilen haksız fesih tazminatı, cezai şart tazminatı, maddi ve manevi tazminat gibi Borçlar Hukukundan kaynaklanan tazminatlar olup hepsi kitabımızda ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Her alanda olduğu gibi hukuk alanında da teori ve pratik bir birini bütünlemektedir. Bu eser de Teori ve pratiğin birleştiği alan olan uygulamaya yönelmiştir. Eserde son yıllarda yapılan tüm mevzuat değişiklikleri değerlendirilerek tamamı işlenmiştir.
Özellikle uygulayıcılara faydalı olması bakımından ilgili konuların hemen arkasına Yargıtay’ın en yeni emsal ve ilke kararlarından örnekler verilmiştir. Yargıtay kararları gelişigüzel dizilmeyip her konuya göre bölümlendirilmiş ve yararlı olacağı düşünülen kararlar özetlerle verilmiştir. Yer yer örnek Yargıtay kararı ve dava üzerinden Yargıtay kararları değerlendirilerek eleştiriler yapılmıştır.
Ayrıca kitabın son kısmına yine uygulayıcılara faydalı olması bakımından incelenen tazminatların hesaplama yöntemleri, hesaplanmasına yönelik bilirkişi raporları ve bu raporların hazırlanışında kullanılan tablolar eklenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kıdem Tazminatı
.
İhbar Tazminatı
.
Kötüniyet Tazminatı
.
Sendikal Tazminat
.
Ayrımcılık Tazminatı
.
İş Güvencesi Tazminatı
.
Haksız Fesih Tazminatı
.
Cezai Şart Tazminatı
.
İş Göremezlik Tazminatı
.
Destekten Yoksun Kalma Tazminatı
.
Manevi Tazminat
Kitapla İlgili Kategoriler