Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kapsamında Birleşmiş Milletler Akıllı Yatırımları Yrd. Doç. Dr. Ülkü Halatçı Ulusoy  - Kitap

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kapsamında Birleşmiş Milletler Akıllı Yatırımları

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
336
Barkod:
9786055593889
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kapsamında Birleşmiş Milletler Akıllı Yaptırımları başlıklı bu çalışma, ortaya çıkan bu çelişkileri uluslararası hukuk açısından açıklığa kavuşturmayı amaçlamaktadır.
"Hukukun Üstünlüğünün sağlanması konusunda önemli çalışmaları olan ve bu konuya büyük önem veren Birleşmiş Milletler de bu sorunların farkına varmış ve bu yönde çalışmalara başlamıştır. Pek çok konuda meşruiyeti tartışmalara yol açan Birleşmiş Milletlerin, terörizmin finansmanının önlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler kadar, bu faaliyetlerin uygulanması sırasında ortaya çıkan, özellikle insan hakları alanındaki hukuki sorunlar güncelliğini uzun bir süre daha korumaya devam edecektir.
Önemi ve güncelliği nedeniyle konuya ilişkin çok fazla kaynak mevcut olmakla birlikte, çalışmada uluslararası hukuk sınırları içinde kalmaya özen gösterilmiş ve kaynaklar olabildiğince süzgeçten geçirilmiştir. Konunun ulusal hukuk ile yakın ilişki içinde olması nedeni ile yeri geldikçe Anayasa, İdare ve Ceza Hukuku kaynaklarına başvurulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Birleşmiş Milletler Kapsamında Uygulanan Yatırım Türleri
.
Birleşmiş Milletler Kapsamında Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Yönelik Faliyetler
.
Akıllı Yatırım Kararlarının Uygulanmasından Doğan Hukuki Sorunlar
.
Birleşmiş Milletler Akıllı Yatırım Kararlarının Türk Hukukunda Uygulanması