Türk Hukukunda Hısımlık ve Hısımlığın Medeni Usul ve İcra–İflas Hukuku Bakımından Sonuçları Arş. Gör. Bedriye Tuğçe Balaban  - Kitap

Türk Hukukunda Hısımlık ve Hısımlığın Medeni Usul ve İcra–İflas Hukuku Bakımından Sonuçları

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
149
Barkod:
9786051467627
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın bu basısında, Türkiye'nin özellikle 2011 yılından beri karşılaştığı kitlesel akınlara yenilerinin eklenebileceği söylemleri dikkate alınarak kitlesel akın halinde sağlanan uluslararası koruma türü olan "geçici koruma" ayrıntılı olarak açıklanmıştır.
Geçici koruma, bu isimle Türk mevzuatına ilk defa 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile girmiştir. Söz konusu Kanun'un 91. maddesinde geçici korumanın genel çerçevesi çizilmiş; bu maddeye istinaden hazırlanan ve 11 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe giren Geçici Koruma Yönetmeliği ile geçici korumaya ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.
Bu basıda, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 91. maddesi ile Yönetmelik hükümleri, ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Ayrıca, mevzuat değişiklikleri metne işlenmiş; yürürlükten kaldırılan yasal düzenlemelere ilişkin açıklamalar metinden çıkarılmış ve yararlanılan kaynaklar güncelleştirilmiştir.
(Önsöz’den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hısımlık Hakkında Genel Bilgiler
.
Hısımlığın Medeni Usul Hukuku Bakımından Sonuçları
.
Hısımlığın İcra–İflas Hukuku Bakımından Sonuçları