Otopark Tasarımı Planlama İlkeleri, Projeler ve Yapılar Ilja Irmscher  - Kitap

Otopark Tasarımı

Planlama İlkeleri, Projeler ve Yapılar

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
22x28
Sayfa:
570
Barkod:
9786054793464
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Otopark kavramından yola çıkarak otopark yapılarının tasarım ve uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenler, Türkiye'de ilk kez bu kitapta en kapsamlı ve ayrıntılı olarak ortaya konuyor. Yazarlar, her türden otopark yapısı için modern bir planlama anlayışının yanı sıra tasarım ve yapım bilgileri içeren Otopark Tasarımı'nda, konuyu akademik titizlik ve bütüncül bir yaklaşımla irdeleyerek kullanıcı dostu, işlevsel, ekonomik ve pratik otopark yapısı çözümleri sunuyor.
Otopark nedir? Bu sorunun en iyi yanıtını yine kitabın kendisi vermektedir: Otopark yapıları çoğunlukla dikdörtgen park yerleri ve onlara bağlanan araç yollarının basit kombinasyonu olarak görülmektedir. Oysaki bunun hiç böyle olmadığının en çarpıcı cevabıdır bu kitap; özellikle de proje bölümündeki birbirinden ilginç, estetik ve teknik düzeyi yüksek otopark örneklerinden de görüleceği üzere. Ancak bu örnekleri farklı kılan en önemli nokta, tasarım açısından başarılı oldukları kadar işlev açısından da tatmin edici olmalarıdır.
Bu kitabın amacı da buna giden yolu başta mimarlar, mühendisler, trafik planlamacıları olmak üzere, otoparkların yapımında yer alan yapı sahipleri, proje geliştiricileri, yatırımcılar, kentsel ve yerel politikacılar gibi tüm katılımcılara en iyi şekilde tanıtmak ve onlara bu konuda ışık tutan bir yapım ve tasarım rehberi sunmaktır.
Otopark Tasarımı, tüm bu süreçleri katılımcılarıyla beraber ayrıntılı bir şekilde ele alırken, aynı zamanda ilgili mimarlık ve mühendislik bölümlerinin öğrencilerine yararlanabilecekleri akademik bir tasarım ve teknoloji platformu da sunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Modern Mimarlık Tarihinin Parçası Olarak Otopark Yapıları
.
Otopark Yapılarının Planlama İlkeleri
.
Yer Seçimi – İlkesel Bir Karar
.
Bütüncül Sistemler Olarak Otoparklar
.
Otoparkların Diğer İşlevsel Konstrüksiyon Elemanları
.
Mekanik Park Sistemleri
.
Otomatik Park Sistemleri
.
Yapılar ve Projeler
Kitapla İlgili Kategoriler