1938 – 2010 Kaynaştırma ile İlgili Yüksek Lisans – Doktora Tezler Bibliyografisi ve Kaynaştırma Alanında Yapılan Çalışmalar İndeksi Doç. Dr. Gülden Uyanık, Öğr. Gör. Tuna Şahsuvaroğlu, Kudrettin Açar  - Kitap
1938 – 2010

Kaynaştırma ile İlgili Yüksek Lisans – Doktora Tezler Bibliyografisi

ve Kaynaştırma Alanında Yapılan Çalışmalar İndeksi

1. Baskı, 
Nisan 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
182
Barkod:
9786055472269
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta alanda çalışan ilgililere kaynaştırma ve kaynaştırma ile ilgili konularda yapılan doktora ve yüksek lisans tez çalışmaları tez bibliyografisi olarak sunulmuştur.
Kitapta öncelikle ülkemizde yapılmış olan doktara ve yüksek lisans tezlerine ilişkin betimsel istatistiklere yer verilmiştir.
Daha sonra doktara ve yüksek lisans tezleri; tezin adı, yılı, yapıldığı üniversite ve enstitü, tezi yapan kişi, tez danışmanı, tezin türü, veri toplama araçları, anahtar kelimeler ve tez özeti sıralaması esas alınarak değerlendirilmiştir.
Tezleri derleme çalışması sırasında, kaynaştırma konusunda ülkemizde yapılan ve araştırmacılar tarafından ulaşılabilen çalışmalar da incelenmiş ve "Diğer Yayınlar" bölümünde ele alınmıştır. Bu bölümde konu ile ilgili, kitaplar, kitapta bölümler, proje ve makaleler (doktora ve yüksek lisans tezlerinden üretilmiş makaleler dışında) alanda yayınlanmış kaynaklar olarak ilgililere sunulmuştur.
Bu çalışmanın son bölümünde araştırmacılara kolaylık sağlaması açısından doktora ve yüksek lisans tezleri için anahtar sözcükler esas alınarak "anahtar sözcükler indeksi" hazırlanmıştır. Ayrıca bakanlık tarafından hazırlanan ve hâlihazırda uygulanmakta olan ilgili yönetmelik ve kaynaştırma yoluyla eğitim uygulamalarında öğretmenlere önerilere ilişkin bilgilere de yer verilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler