Teoride ve Uygulamada Uluslararası Arabuluculuk M. Yusuf Eren  - Kitap
Teoride ve Uygulamada

Uluslararası Arabuluculuk

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
213
Barkod:
9786051467658
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzün uluslararası aktörlerine düşen görev, karşılaştıkları uyuşmazlıkları her bakımdan daha insani olan barışçı yollar ile çözme yoluna gitmektir. Bu çözüm yolları içerisinde en dikkat çekici ve sonuca yatkın olan ise arabuluculuk yöntemidir.
Uyuşmazlık halindeki iki devletin, üçüncü bir uluslararası hukuk kişisi tarafından bir araya getirilmesi ve barış için çözüm üretilmesi sürecini kapsayan uluslararası arabuluculuk, insanlık tarihi ile paralel bir şekilde gelişme göstermiş ve neredeyse tüm uygarlıklarda tercih edilen bir yöntem olmuştur. Oldukça güncel ve bir o kadar da önemli bir konu olmasına rağmen, uluslararası arabuluculuk hakkındaki teorik bilgilerin yeterli olmadığı düşüncesiyle bu çalışmanın hazırlanması gereği duyulmuştur.
Devletlerin hangi siyasi sebepler ile arabuluculuk girişimlerinde bulunduğu konusu ise daha çok uluslararası ilişkiler bilimini ilgilendirdiği için bu konuya fazla değinilmemeye çalışılmış, sadece uluslararası hukuk çerçevesiyle yetinilmeye özen gösterilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Uyuşmazlıkların Barışçı Yollarla Çözümü
.
Uyuşmazlıkların Çözümünde Arabuluculuk Yöntemi
.
Uygulamada Uluslararası Arabuluculuk Kuruluşları
.
Arabuluculuk Faaliyetlerinden Örnekler