İşçinin Yetersizliğinden Kaynaklanan Geçerli Sebeple İş Sözleşmesinin Feshi Dr. Ulaş Baysal  - Kitap

İşçinin Yetersizliğinden Kaynaklanan Geçerli Sebeple İş Sözleşmesinin Feshi

1. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
224
Barkod:
9786055336035
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Geçerli sebep kavramı ve geçerli sebebin bir türü olan işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebep, iş güvencesi düzenlemeleri ile hukuk hayatımıza girmiştir. Bununla birlikte, kavramın içeriği hakkında kanun koyucu kanun gerekçesinde sadece genel bir çerçeve çizmiş, somutlaştırılması için yargıya ve öğretiye bir görev yüklemiştir.
Çalışma, işçinin kişiliğinden kaynaklanan geçerli sebebin bir türü olan işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebebi ele almaktadır. İşçinin davranışlarından kaynaklanan geçerli sebep ve özellikle işletme gereklerinden kaynaklanan geçerli sebep, iş güvencesi düzenlemeleri yürürlüğe girdikten sonra çalışmalara konu olmuş, sıklıkla ele alınmış, işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebep ise kenarda kalmıştır. Bu nedenle, zaman içinde öneminin artacağına inandığımız bu konu, tarafımızca tez konusu olarak seçilmiştir.
Çalışmada öncelikle işçinin yetersizliği ve yetersizlikten kaynaklanan geçerli sebep kavramlarının esasları ve sınırları belirlenmeye çalışılmış, sonrasında işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebeplerin neler olabileceği tartışılmış, son olarak da işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebebe dayanan fesihlerin nasıl uygulanacağı ve ne şekilde yargısal denetime tabi tutulacağı ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Sözleşmesinin Feshi, İş Güvencesi ve İşçinin Yetersizliği
.
İşçinin Yetersizliğinden Kaynaklanan Geçerli Sebep Oluşturabilecek Haller
.
Yetersizlikten Kaynaklanan Geçerli Sebeple Feshin Yargısal Denetimi ve Uygulanması
Kitapla İlgili Kategoriler