Denetim Vergi Tekniği ve Revizyonu Komisyon  - Kitap

Denetim

Vergi Tekniği ve Revizyonu

1. Baskı, 
Şubat 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1146
Barkod:
9786059146906
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Denetim - Vergi Tekniği ve Revizyonu" adındaki kitabımız uygulamada karşılaşılan güncel ve yaygın sorunlara değinilen 21 adet vergi tekniği ve 16 adet revizyon sorusu olmak üzere toplam "36" adet örnek soru ile bunların detaylı açıklamalarını, muhasebe kayıtlarını ve yeniden düzenlenmiş vergi beyannamelerini, 6183 sayılı Kanun ile ilgili uygulama örneklerini içermektedir.
Bu haliyle eserde yer alan sorular; işletmelerde randıman, yıllara sari inşaat işleri, değerleme, istisnalar, indirimler, ticari kardan mali kara geçiş, transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı, indirimli kurumlar vergisi, yeniden değerleme v.b. gibi gerek güncel, gerekse uygulamada çokca karşılaşılan hususlarda vergi tekniği ve revizyonu pratiği yapma imkanı sağlamaktadır.
Eserimiz; vergi mevzuatı ile ilgili mesleki yeterlik sınavlarına, Yeminli Mali Müşavirlik sınavlarına ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanan kişilerin başvurabilecekleri temel bir kaynak niteliğindedir.
Diğer taraftan eser; denetim elemanlarının, yeminli mali müşavirlerin, serbest muhasebeci mali müşavirlerin ve diğer uygulayıcıların karşılaşabilecekleri çok sayıda soruna ilişkin alternatif bakış açıları ortaya koymakta ve bu konulara ilişkin idari görüşlere ve yargı kararlarına yer vermektedir.