Açıklamalı – İçtihatlı Vergi Kaçakçılığı Suçları Mehmet Taştan  - Kitap
Açıklamalı – İçtihatlı

Vergi Kaçakçılığı Suçları

3. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
600
Barkod:
9786258209655
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Vergi kaçakçılığı ve bu suçlarla mücadele amacıyla, 04.01.1961 tarihinde kabul edilip 10.01.1961 tarih ve 10703-10705 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kabul edilmiş, zaman içerisinde kanunda çeşitli değişiklikler yapılmıştır. 213 sayılı Vergi Usul Kanununda düzenlenen vergi suçları, devlet hazinesine yönelik olarak işlenen ekonomik suçlardır. Vergi kaçakçılığı eylemleri, değişik şekillerde işlenebilmektedir. Bu suçlar, 213 sayılı Kanunda "Kaçakçılık suçları ve cezaları" başlığı altında 359. maddede düzenlenmiştir. Bu suçların en önemli özelliği faillerin hürriyeti bağlayıcı cezalar ile cezalandırılmalarıdır.
213 sayılı Kanunun 359. maddesinde yer alan vergi kaçakçılığı suçlarını inceleyen bu kitap, dört bölümden oluşmaktadır. Kitapta, 359. maddede yer alan tüm vergi kaçakçılığı suçları tek tek ele alınmış ve maddenin ayrıntılı olarak açıklanmasına çalışılmıştır. Ayrıca suçun özel görünüş şekilleri, yaptırım, görevli mahkeme, suç tarihi, zamanaşımı gibi konular ile Yargıtay kararları ve ilgili mevzuata da yer verilmiştir. Kitaba alınacak yüksek yargı kararları seçilirken konular tasnif edilerek, özellikle son yıllara ilişkin olanlara öncelik tanınmış ve uygulamada kararlılık gösteren, güncelliğini kaybetmeyen, açıklayıcı, yol ve yöntem gösteren kararlar tercih edilmiştir.
Öte yandan vergi kaçakçılığı suçlarıyla ilgili bu güne kadar fazla bir yayın bulunmamakla birlikte bu eser, bilimsellik, kusursuzluk ve noksansızlık iddiasından uzak olarak kaleme alınmıştır. Ayrıca bu alandaki boşluğun doldurulacağı da iddia edilmemektedir. Bu çalışmayla sadece karşılaşılan güçlüklere işaret edilmek ve katkı sağlamak amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramlar, Temel Kurallar ve Yaptırım Sistemi
.
Vergi Kaçakçılığı Suçlarında Özel Soruşturma ve Kovuşturma Yöntemi
.
Vergi Kaçakçılığı Suçları
.
İlgili Mevzuat
Kitapla İlgili Kategoriler