Bilime Yön Verenler Prof. Dr. Yüksel Özdemir  - Kitap

Bilime Yön Verenler

3. Baskı, 
Aralık 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
440
Barkod:
9786051338934
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
266,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsanoğlu fikir ve düşüncelerle doludur. Fikirler insanoğluna bir anda gelebilir fakat bu fikirlerin teknolojiye adaptasyonu zaman alır. Bilim adamlarını keşiflere yönelten en büyük etkenin merak olduğunu unutmamak gerekir. Merak bizleri bir yola sokabilir ve bir sonraki dönemeçte neler olduğunu araştırmaya yöneltebilir. Fakat bazen problemlerle karşılaşılabilir ve bu problemlere meydan okunabilir. Bazen de merak ettiğimiz konunun dışında başka konularla tesadüfen karşılaşılabilir. Dünyada her tür buluş; yetenek, merak ve cesaretin ürünüdür.
Kitap genellikle pozitif bilimlerle ilgilenen çalışmaları içermektedir. Bunları ifade ederken kitap bütün kesimler tarafından okunacağı için bilim adamlarının hayat hikâyelerini anlatmak benim için kolaylıktı ancak onların eserlerini ve yaptığı çalışmalarını ifade edebilmek çok da kolay değildir.
Bu kitap pozitif bilimlere merakı olan çocuklara ve gençlere faydalı olacağını ve onlara ilham vereceği düşünülmektedir. Bu kitapta takdim edilmiş olan bilim adamları sayesinde bilime heveslenecek olan yetenekli gençlerin bilimin temelinin ne şekilde oluşturulacağını anlamalarına bir nebze de olsa yardımcı olmak temel hedeftir.