Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Ramazan Erturgut  - Kitap

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
472
Barkod:
9786053203766
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eser, yazarın Lojistik alanda yaklaşık 21 yıllık çalışma deneyimi yanında, yurtdışında bulunduğu süre zarfında yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan, kıvamlı bir bilgi birikimini ortaya koymayı amaçlamıştır. Kitapta Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi ile ilgili kavram, ilke ve karakteristikler, sistematik bir akışla sunulmuştur. Bununla birlikte, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminin yol alımını etkileyen güncel konular ile, araştırmalara yön veren yeni eğilimlerin sınıflandırılmasına ilgi duyulmuştur.
Bu kitap ayrıca, bilimsel bir disiplin olarak Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminin diğer disiplinler ile ilişkilerini, çoğunluğu bu alanda önde gelen bilimsel dergilerden yapılan atıflar ile destekleyerek sınıflandırmakta, bu suretle ulusal yazında eksikliği hissedilen bir boşluğu doldurmaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Kitap muhteviyatında, işletme ve kurum ölçeğindeki lojistik faaliyetler, kapsamlı bir içerik ile sunulmuş, ayrıca; global normlu lojistik yönetimi, lojistik strateji, lojistik performans yönetimi, lojistik eğitimi, lojistik ve tedarik zincirinin yapısal problemleri ile, Türkiye'de Lojistik Yönetimi konuları ayrı birer bölüm olarak ele alınmıştır.
Çalışmada ayrıca, konu ile ilgilenenlerin istifadesine sunulmak üzere, her iki alanda da temel terimleri içeren, "Açıklamalı Lojistik ve Uluslararası Ticaret Terimleri Sözlüğü" ile "Incoterms 2010" eklentilerine yer verilmiştir. Bu yönüyle eserin, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi ile ilişkili, eğiten ve eğitilenler ile, alandaki bilimci ve uygulamacılar için de kaynak bir eser olabileceği değerlendirilmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)