Uygulamada ve Teoride Güncel Yargıtay Kararları Işığında Olası Kastla Öldürme ve Yaralama Suçları İhsan Sartık  - Kitap
Uygulamada ve Teoride Güncel Yargıtay Kararları Işığında

Olası Kastla Öldürme ve Yaralama Suçları

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
496
Barkod:
9786051469171
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
308,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Olası kast, 01. 06. 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK ile mevzuatımıza girmiş olup, aradan geçen uzun süreye rağmen halen ceza hukuku uygulamasında anlaşılmakta ve anlatılmakta en çok güçlük çekilen kavramlardan birisidir.
Çalışma özellikle 2013-2016 arası güncel içtihatlarla genişletilmiştir. Çalışma da özellikle, 2013 ile 2016 arasındaki Ceza Genel Kurulu Kararları ele alınarak olası kast konusu yorumlanmıştır. Bununla birlikte, istisnasız tüm dairelerin 2005 ile 2016 arasındaki olası kasta dair tüm kararları gözden geçirilerek emsal olanlara yer verilerek olası kasta dair en önemli hususlar (olası kastın tanımı ve unsurları, olası kastın ispatı, olası kast-bilinçli taksir-taksir ve kast arasındaki farklar, olası kastta iştirak, içtima, teşebbüs, haksız tahrik) ile uygulama olası kastın uygulamasında dikkat çeken trafik kazalarında, göçmen kaçakçılığında, maden kazalarında yada görevin ifası sırasında gerçekleşen yaralama ve öldürme olaylarında olası kast konusu incelenmiş, Yargıtay kararları ayrıntılı olarak yorumlanmaya çalışılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Olası Kastla Öldürme ve Yaralama
.
Olası Kastın Tanımı ve Unsurları
.
Öldürme ve Yaralama Eylemlerinin Olası Kastla –Kasten– Bilinçli Taksirle Ya Da Taksirle Gerçekleşip Gerçekleşmediğine Dair Kararlar ve Yorumları
.
Olası Kastla Öldürme ve Yaralama Suçlarının Özel Görünüş Şekilleri ve Haksız Tahrik
.
Olası Kastla İşlenen Bazı Suçların İncelenmesi