Türk Borçlar Kanunu Açısından Taksitle Satış Sözleşmeleri Remzi Demir  - Kitap
Türk Borçlar Kanunu Açısından

Taksitle Satış Sözleşmeleri

2. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
179
Barkod:
9786053000969
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusu "Türk Borçlar Kanunu Açısından Taksitle Satış Sözleşmeleri"dir. Bu çalışmada taksitle satış sözleşmesinin farklılıklarına yer verilmiştir.
Çalışmanın birinci bölümünde, "taksitle satış sözleşmesi" kavramı genel olarak ele alınmış, bu bölümde taksitle satış sözleşmesinin tanımı, hukuki niteliği özellikleri, unsurları ve Türk Borçlar Kanunu'nun yürürlük sorunu incelenmiştir.
İkinci bölümde, "Taksitle Satış Sözleşmesini Düzenleyen Türk Borçlar Kanunu Hükümlerinin Niteliği ve Benzeri Diğer Sözleşmelerden Ayrılan Yönleri" başlığı altında öncelikle, konuyu düzenleyen Türk Borçlar Kanunu hükümlerinin emredici niteliği, hükümlerin bu niteliğini aşmak için başvurulan kanuna karşı hile hali, buna öngörülen yaptırım ile çalışma konusu sözleşmenin finansal kiralama, ard arda teslimli satış sözleşmesi, ön ödemeli taksitle satış sözleşmesi, taksitli işlemler, kapıdan satım sözleşmesi, kampanyalı satım sözleşmesi ile farklılıkları ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Üçüncü bölümde, "taksitle satış sözleşmesinin kurulması ve hükümleri" başlığı altında taksitle satış sözleşmesinin kurulması, tarafları, muhtevası, şekli, süresi, hüküm ve sonuçları üzerinde durulmuştur.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Taksitle Satış Sözleşmesi Hakkında Temel Bilgiler
.
Taksitle Satış Sözleşmesini Düzenleyen Türk Borçlar Kanunu Hükümlerinin Emredici Niteliği ve Taksitle Satış Sözleşmesinin Benzeri Diğer Sözleşmelerden Ayrılan Yönleri
.
Taksitle Satış Sözleşmesinin Kurulması ve Hükümleri