Elit Güreşcilerde Kekik Çayının Etkileri Yrd. Doç. Dr. C. Berkay Alpay  - Kitap

Elit Güreşcilerde Kekik Çayının Etkileri

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x22
Sayfa:
112
Barkod:
9789944379632
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geçmişte olduğu gibi günümüzde de birçok sporcu yarışma öncesi, sırası ve sonrasında değişik ergojenik yardımcılar kullanmaktadır. Ergojenik yardımcıların sporcunun performans düzeyine yardım sağlayacağından dolayı kullanılması gerektiği düşünülmektedir. Ülkemizde yetişen bazı bitkilerin antioksidan değerlerinin incelendiğinde (siyah çay, ada çayı, ıhlamur, yeşil çay ve kekik) en fazla antioksidan değer kekik çayında bulunmuştur.
Son dönemlerde güreş sporunda sıkça kural değişikliğine gidilmektedir. Kural değişikliklerinin bir sonucu olarak şampiyon olan sporcu bir günde 4–5 maç yapmak zorunda kalmakta ve müsabakalar süresince 2 dakikalık akut yüklenmelerle birlikte tekrarlı olarak devam eden yüklenmelere de maruz kalmaktadır. Akut yüklenmeler sonucunda serbest radikal formasyonu artmakta ve çeşitli düzeyde doku hasarına yol açmaktadır. Sporcuların performanslarına olumsuz etki yapmaması ve doku hasarını en aza indirmesi açısından, antioksidan sistem sporcular için oldukça önemlidir.
Bu kitapta; elit güreşçilerde kekik çayı yüklemesinin serbest radikal formasyonu ve antioksidan sisteme etkileri anlatılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler