GPS/GNSS Uydularla Konum Belirleme Sistemleri Teori ve Uygulama Doç. Dr. Muzaffer Kahveci, Prof. Dr. Ferruh Yıldız  - Kitap

GPS/GNSS Uydularla Konum Belirleme Sistemleri

Teori ve Uygulama

8. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
280
Barkod:
9786051332659
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
189,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uydularla Konum Belirleme(GPS/GNSS) konusunda yeterli bilgi ve ayrıntıya sahip Türkçe bir kitap bulunmamaktadır. Ülkemizdeki boşluğu doldurmak amacıyla bu eser hazırlanmış ve ilk baskısı 2001 yılında yapılmıştır. Kitap, üniversitelerin haritacılık (jeodezi–fotogrametri, jeomatik) bölümlerinin yanında diğer bölümlerinde de (jeofizik, elektronik, inşaat, uzay ve uçak vb.) uydularla ilgili lisans ve lisansüstü derslerine ana kaynak teşkil edecek şekilde hazırlanmıştır.
Kitap, üniversitelerin dışında GPS/GNSS uydu gözlem ve hesaplamalarını profesyonel olarak kullananlar için de temel bir eser niteliğindedir. Konular olabildiğince okuyucuyu sıkmadan ve fazla ayrıntıya girmeden anlatılmıştır. Uydularla konum belirleme sistemleri; bilimsel (depremlerin önceden tahmini, üç boyutta doğru ve hassas koordinat belirleme, gerçek zamanlı konum, hız ve zaman belirleme vb.), navigasyon (araç takip, araç navigasyonu vb.), günlük (cep telefonları, turizm, asayiş, dağcılık, yatçılık, coğrafi bilgi teknolojileri vb.) ve askeri amaçlı kullanımlara sınırsız olanaklar getirmiştir.
Bu kitapta GPS/GNSS sistemlerinin teorisi ve kullanım alanları ayrıntılı bir şekilde anlatılmakta, matematiksel eşitlikler basit ve anlaşılır şekilde ifade edilmekte ve başta haritacılık olmak üzere uygulamaya yönelik örnekler verilmektedir.