Elektrik Enerji Sistemlerinin Analiz ve Optimizasyona Dayalı İşletilmesi Prof. Dr. Nesrin Tarkan  - Kitap

Elektrik Enerji Sistemlerinin Analiz ve Optimizasyona Dayalı İşletilmesi

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
531
Barkod:
9789757463399
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, bir elektrik enerji sisteminin, en iyi teknik ve en ekonomik durumda kurulması, genişletilmesi ve özellikle işletilmesi için gerekli konular ele alınmıştır. Böylece yapılandırılan ana metinlerde ve özellikle optimizasyon incelemeleri için kullanılan matematiksel yöntemler açıklanarak, olabildiği kadar uygulamalara yer verilmiştir.
Ekonomik değerlere ulaşmadan önce sistemin her türlü işletme koşulunda çözümünün bulunması gereklidir. Bunun için de, genel çözüm yöntemlerinin öncelikle göz önüne alınması zorunludur. Bu yüzden, geniş bir elektrik enerji sistem analizinin ilkeleri, kitabın ilk ve temel bölümlerini oluşturmaktadır. Sistem analizine dayanan teknik ilkelerle ekonomi kurallarının kaynaştırılması sonucu, sistemde en elverişli kuruluş ve işletmelere varılması amaçlanmıştır. Bu nedenle sistem yapısı ve işletilmesiyle etkili her konuya yer verilmeye çalışılmıştır.
Konular, kitap içinde, pratikteki uygulamalara uyan bir sıra gözetilerek düzenlenmiş, az ve öz olarak ancak yeterli boyutta sunulmuştur. Araştırmacılar düşünülerek oldukça geniş kapsamda verilmeye çalışılan "Bibliyografi" bölümünde de aynı düzen ve sıraya uyulmasına olabildiğince özen gösterilmiştir. Bu haliyle öğrenci, mühendis ve akademisyen olmak üzere yaygın bir kitleye hitap edilmesi hedeflenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)