Çevre ve Enerji Yrd. Doç. Dr. Aysel Aydın Kocaeren  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
376
Barkod:
9786053202585
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
273,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Devlet politikaları ve teknolojik gelişmelerin yanında eğitim alanında da bireylerin küçük yaşlardan itibaren özellikle insan kaynaklı çevre kirlenmelerinin önüne geçebilmek için bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Çevre eğitimi okul öncesi dönemden başlayarak yükseköğretim dönemi dâhil ve hatta hayat boyu devam etmesi gereken bir eğitimdir. Bu kitapta bu amaçla yükseköğretim seviyesindeki öğrencilere çevre bilincinin aktarılması hedeflenmektedir.
Genel olarak çevreyle ilgili yapılması gerekenler, çevreyle ilgili teknolojik atılımlar, eğitim penceresinden çevre bilincinin aktarılması, enerji ve türleri ile birlikte üretimi ve tüketimi konusunda merak edilenlerin okuyuculara sunulması amacıyla bu kitap hazırlanmıştır. Çevre ve enerji hakkında detaylı bilgiler içeren bu kitabın; özellikle üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere yararlı olacağı, çevre konularını içeren dersler için bir kaynak ve akademik çalışmalar yapan lisansüstü öğrenciler için ise iyi bir rehber olacağı düşünülmektedir.
Çevreyle ilgili hazırlanan bu kitapla öğrenim gören bireylerin edindikleri bilgileri çevreleriyle (aile, arkadaş, eğitim ortamı ve sosyal paylaşım alanları paylaşmaları ve bütün olarak toplumun çevre ve enerji kaynakları konusunda bilinçlenmesinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.